Виетнам се готви севернокорейският вожд Ким Чен-ун да пристигне с

...
Виетнам се готви севернокорейският вожд Ким Чен-ун да пристигне с
Коментари Харесай

Ким пътува три дни с влак до Виетнам за срещата с Тръмп

Виетнам се готви севернокорейският водач Ким Чен-ун да дойде с трен за срещата си с американския президент Доналд Тръмп в столицата Ханой през идната седмица. Това разкриват двама източници, директно осведомени с планирането на ограниченията за сигурност и логистиката, оповестява " Ройтерс ".

На Ким ще му трябват минимум два дни и половина, с цел да пропътува хиляди километри през Китай с трен, тръгвайки от севернокорейската столица Пхенян за Виетнам, което значи, че ще би трябвало да тръгне в точния момент по-късно тази седмица, с цел да дойде на 25 февруари, както е планувано.

Влакът на Ким ще спре на виетнамската гранична станция Донг Данг, където ще слезе и останалите 170 км до Ханой ще бъде извозен с кола, прецизират източниците.

Отделно трима други източници, които са директно осведомени с подготовката на срещата на върха, са показали пред " Ройтерс ", че пожеланото място за срещата сред Ким и Тръмп на 27-28 февруари е държавна резиденция в центъра на Ханой, като тази постройка е от колониалната ера.

Всичките пет източника са декларирали, че проектите са предмет на смяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР