Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви тази вечер решението си да

...
Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви тази вечер решението си да
Коментари Харесай

Виена удължава локдауна до 11 април

Виенският кмет Михаел Лудвиг разгласи довечера решението си да удължи локдауна, който стартира на 1 април, заяви за Българска телеграфна агенция Цветана Делибалтова.

Предвиденият локдаун от 1 до 6 април в това число се удължава за Виена до 11 април. Това решение още преди началото на новия локдаун се постанова заради непрестанното нарастване на новозаразените в австрийската столица, които през днешния ден са 914 души и за първи път в интензивните отделения на града пациентите надвишават 200.

Лудвиг насочи зов към ръководителите на другите две провинции в Източна Австрия - Бургенланд и Долна Австрия - само че те оповестиха, че ще изчакат развиването на обстановката още няколко дни. Преди няколко дни бе взето решение трите източни австрийски провинции да наложат едноседмичен локдаун по Великденските празници поради бързото разпространяване на пандемията сега.

Същевременно беше обявено, че няма да е позволено свободното прекосяване от една провинция в друга. Това се отнася в особена степен за източните три провинции.

Пред публицисти Михаел Лудвиг съобщи, че в случай че обстановката не се успокои, не е изключено локдаунът във Виена да бъде продължен и след 11 април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР