Виенчанинът Саша Гьотцел се завръща на пулта на Софийската филхармония

...
Виенчанинът Саша Гьотцел се завръща на пулта на Софийската филхармония
Коментари Харесай

Гост-диригентът на Софийската филхармония Саша Гьотцел с първи концерт за сезона

Виенчанинът Саша Гьотцел се завръща на пулта на Софийската филхармония във вечер, отдадена на Рихард Щраус. На 30 септември в зала „ България " публиката ще може да се наслаждения на две знакови произведения на немския талант: симфоничната поема „ Дон Жуан " и сюитата „ Кавалерът на Розата ".

На сцената, дружно с него излиза и солистът на Берлинската филхармония Кнут Вебер. Първата виола на националния оркестър Милена Златарова ще добави своя професионализъм за цялостно потапяне в пиршеството на мелодиите.

Като живописен началник и основен диригент на Филхармоничния оркестър „ Борусан " в Истанбул, Саша Гьотцел си сътрудничи със забележителни солисти и в стратегиите на водещите интернационалните фестивали в Залцбург, „ Би-би-си Промс " и Истанбулския фестивал. В Оркестър „ Борусан " Гьотцел работи със солистите Даниил Трифонов, Юджа Уанг, Рудолф Бухбиндер, Максим Венгеров, Аркадий Володос, Юлиан Рахлин, Дениъл Хоуп, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Анна Нетребко, Рене Флеминг, Брин Терфел, Пьотър Бечала.

В биографията на Гьотцел са вписани участията му като диригент на Филхармоничния оркестър на Канагава, Симфоничния оркестър на Бретан, Австрийско-корейския филхармоничен оркестър и доста други.

Активно взе участие и като оперен диригент на постановки в Маринския спектакъл, Виенската национална опера, операта в Анже и Нант, в Монпелие, Рен, Националната опера на Нанси, в токийската зала Бунка Кайкан. След спектакъла на „ Сватбата на Фигаро " във Виенската държавна опера е поканен за спомагателни спектакли в театъра.

Роденият в Австрия челист Кнут Вебер стартира професионалната си кариера на 23-годишна възраст, когато става член на Берлинската филхармония. Той е съосновател на Камерния оркестър на Малер с поддръжката на Клаудио Абадо. Кнут обикаля целия свят с „ 12 челисти на Берлинската филхармония " и " Пиано квартет на Берлинската филхармония ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР