Виенчани имат възможност да си направят PCR тестове с гаргара

...
Виенчани имат възможност да си направят PCR тестове с гаргара
Коментари Харесай

Виена тества за Covid-19 масово и бързо с гаргара

Виенчани имат опция да си създадат PCR проби с гаргара за Covid-19 по домовете благодарение на велокуриери. Това се споделя в известие на общинските управляващи в австрийската столица до медиите.

Хората със подозрения за корона зараза първо се съветват на специфичен телефон, а оттова вземат решение дали да изпратят екип за тестване. В случай че лицето дава отговор на избрани критерии, то няма да заплати нищо - разноските се поемат от Община Виена. Има опция за обслужване и на искащи да си създадат теста против възнаграждение, в случай че не могат да отговорят на условията.

Разработеният от виенски учени способ с гаргарата безспорно е по-приятен от този с памучните тампони и се прави без медицински личен състав, а резултатите идват до потребителя до 24 часа. Логистиката се прави с колела или електромотопеди на " Велоче " - особено подготвените куриери доставят нужните материали, изчакват тестът и я доставят в лаборатория за разбор. Новата услуга разрешава бързо увеличение на броя на тестваните лица и редуциране на времето за обработка. Плановете са за взимане на над 1000 проби на ден.

" Велоче " на първо време получават поръчка за тест от специфичния телефон, по-късно прецизират с всеки претендент комфортно време за посещаване. Чрез СМС по-късно се изпращат данни за тричасов прозорец, в който ще дойде пощальон, и часът, след който не трябва да се приема храна, с цел да се получат правилни резултати.

Самата процедура е доста елементарна - подлежащият на тест получава шишенце с разтвор на домакинска сол и захар, прави гаргара за 60 секунди и изплюва течността в специфична епруветка. Учените от Виенския институт за молекулярна патология, които създадоха метода, са безапелационни, че резултатите от тест с гаргара са тъкмо толкоз надеждни, колкото и с памучните тампони. Самият корона вирус се намира в задната част на устата и гърлото, където гаргарата доближава безпроблемно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР