Вие явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко

...
Вие явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Христо Иванов и Мая Манолова ще са виновни, ако отидем на следващи избори


Вие очевидно не осъзнавате, че с дейностите си карате Бойко Борисов да се радва

" ИТН " упрекнаха " Демократична България ", че се пробва да реди предстоящ кабинет, без да е спечелила изборите.

" Демократична България " се отметна от своята позиция и внезапно реши да слага условия, да изявява искания и да реди кабинет, без да е силата, спечелила изборите. Какви игри се редят в 46-ото Народно заседание? Политиката е мръсна игра, само че вие очевидно не сте разбрали, че ние няма да участваме в тази игра ", съобщи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН " от парламентарната естрада.

" Вчера Христо Иванов прочете декларация от името на " Демократична България ", в която бяха предявени упоритости и стремежи за интервенция по повод състава на бъдещия кабинет и личностите в него. Четири дни преди този момент управлението на Има Такъв Народ се срещна с това на Демократична България. На тази среща от Демократична България обявиха, че нямат искания по отношение на личностите в бъдещата изпълнителната власт. Не знаем какво се е случило за четири дни, само че тази позиция е радикално изменена ", уточни Йорданов.



" Г-н Христо Иванов уточни съответни персони, които би трябвало да седнат в министерски кресла: Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков ", уточни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

Дали това е по този начин? Ето обстоятелства, които са обществено известни. Само обстоятелства. През 2008 година вложител дава 1 млн. и половина $ на " Лесно.ком ", която се занимава с продажба на самолетни билети. Фирмата има четирима съдружници, а изпълнителен шеф е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години поред заради неприятно ръководство и неприятни финансови резултати, вложителят е заставен да налива милиони. През 2009 вложителят, който работи с Европейската банка за възобновяване и развиване отхвърля да налива средства и настава спорове. Тогава, без глоба на акционерите, в нарушаване на закона, изпълнителният шеф Асен Василев дава персонален заем на компанията и няколко месеца изисква назад заема, като по този метод банкрутира компанията.
Междувременно Асен Василев е водил договаряния с датски вложител и когато банкрутира компанията, в нарушаване на контракта той води част от програмистите и основава нова компания, която също е в нарушаване на предходния контракт. Новата компания стартира да развива безусловно същата активност като предната компания и това довежда до правосъдни каузи в Лондон, Амстердам и Съединени американски щати. Съдебна техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на Асен Василев е изработен въз основа на код от откраднат компютър персонално от господин Асен Василев.
След излизането на тази експертиза, юристите на господин Василев оферират и реализират извънсъдебно съглашение, заплащайки няколко милиона $, признавайки обстоятелството за открадната интелектуална благосъстоятелност.
Според нас човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, нещо което е потвърдено в лондонския съд, не би трябвало да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата благосклонност, разбираме, че един човек може да е приветлив, само че когато приказваме за хора, които носят социална отговорност, избираме експерти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на господин Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от личните си благосклонности ", съобщи още Тошко Йорданов.

" Христо Иванов и Мая Манолова, вие очевидно не осъзнавате, че с дейностите си карате Бойко Борисов да се радва и водите нещата към последващи избори. Ако продължавате по този начин, това ще се случи и вие ще сте отговорни ", акцентира Тошко Йорданов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР