Вие сте много креативен човек, но срещате трудности при постигането

...
Вие сте много креативен човек, но срещате трудности при постигането
Коментари Харесай

Мъжката енергия: Ето как да я развиете, за да постигнете целите си

Вие сте доста изобретателен човек, само че срещате компликации при постигането на задачите си? Имате доста хрумвания, планове и гении, само че ви е мъчно да ги осъществите? Това може да се случи, когато не знаем по какъв начин да развием и да се възползваме от нашата мъжка сила, този блян за деяние, който живее във всички нас.

Това не е въпрос на пол: всяко човешко създание има и мъжка, и женска сила. 

Ако отхвърляте своята мъжка сила, вашите хрумвания, вашите фантазии и цели евентуално ще витаят във въздуха.

Ето по какъв начин да я употребявате вярно:
Научете се да си поставяте цели
Имате ли към този момент ясна визия какво желаете? Мислили ли сте към този момент, мечтали ли сте, представяли ли сте си какво би било да сте сполучливи? Е, това е належащо, само че не задоволително: време е да си поставите ясни цели. Определете тъкмо какво желаете и какви са стъпките, които би трябвало да следвате. Стъпете крепко на земята и се заемете с тази по-практична и по-малко креативна задача. Мъжката сила ни кара да имаме посока, да сме наясно какви последващи стъпки да предприемем. 
 Предприемане на дейности и решения
Естествено е страхът и подозренията да ни атакуват, когато би трябвало да стартираме нещо ново, изключително в случай че в нас доминира женската сила. За да прекъснете това, предприемете деяние в този момент, даже да я има несигурността. Направете тази първа стъпка, която сте възнамерявали със храброст и без съмнение. Когато започнете да действате, ще развиете повече неотстъпчивост и убеденост. Бъдете инициативни, не чакайте идеалния миг, в който всичко е под надзор или някой е пристигнал и ви е хванал за ръка. Вземете решения, направете промени и продължете крепко напред. Ако се неуспехите, можете да пренастройте проекта си и да се поучите от опита, само че не и да се отказвате. Самият акт на предприемане на деяние ще ви даде тласъка, който чакате.
 Постоянство и дисциплинираност
Когато не сме развили мъжка сила, е обикновено да се увличаме от самодоволство. Чувството, че към този момент вършим задоволително и сме в зоната си на комфорт, доста пъти е опрощение да не поставяме старания. Ако действате по този начин, евентуално в никакъв случай няма да постигнете задачата. Да бъдем непрекъснати и дисциплинирани значи да се ангажираме с това, което знаем, че би трябвало да създадем. Това е да се изправиш пред лицето на мързела и демотивацията, които могат да възникнат по пътя.
Не се опасявайте да се състезавате
И най-после, от време на време не се осмеляваме да преследваме задачите си от боязън какво другите могат да си помислят за нас. От боязън да не бъдем жигосани като " амбициозни " и " егоисти ". Мъжката сила обаче ни приканва да се доверим на нашите качества и планове, храбро да излагаме на показ това, което можем, да сме наясно със цената на нашите дейности.

Възможно е да предпочитате да работите в екип или да сте по-фокусирани върху персоналните си взаимоотношения, само че в случай че желаете да постигнете задачите си, трябва да можете да се състезавате, да давате приоритет на себе си и да действате самостоятелно, без да се обвинявате. Не забравяйте, че това не значи да навредите на някого и не ви прави неприятен човек.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР