Вие ние казвате, че трябва да ви подкрепим, без да

...
Вие ние казвате, че трябва да ви подкрепим, без да
Коментари Харесай

Борисов към ПП-ДБ: Покажете ни състав за кабинет, не можем да ви подкрепим безусловно

„ Вие ние казвате, че би трябвало да ви подкрепим, без да участваме в държавно управление, само че ние не можем просто по този начин да дадем „ празен чек ”, както казвате. Добре е да ни визиите състав на кабинет, кой оферирате за министър председател, министри, с цел да съберем нашата изпълнителна комисия и да знаем по какъв начин ще действаме ”, това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерската среща с ПП-ДБ.
Прочетете още
Той акцентира и значимостта на останалите партии в Народното събрание.

„ Все отново да не считаме, че сме си самодостатъчни в Народното събрание, има още четири партии – те могат да провеждат една доста мощна съпротива. Трябва да сме наясно какво вършим. Разумни хора сме, когато няма камери работим по-добре. Ние би трябвало да сме наясно и какво оферирате вие,  за да имаме ние ясна цел за първия мандат и в случай че „ другите ”, както ги наричате вие, не се съгласят да ни поддържат и решат да поддържат вас,  да знаем по какъв начин да действаме ”, сподели още Борисов.

На журналистически въпрос дали е дал прошка за ареста си, водачът на ГЕРБ сподели:

„ Простили сме си и фактът,  че сме тук е индикативен

„ Вие въпреки всичко сте първата политическа мощ и сме в границите на вашия мандат, ние почитаме вашето право да извършите своя избор, ние сме споделили нееднократно, че вие имате избора да говорите и с другите политически сили ” съобщи Петков

„ Решението на нашата изпълнителна комисия е до привършване на всички диалози свързани с вас да не водим диалози с други партии ”, прекъсна го Борисов.

„ Ако се стигне до втори мандат, пред България има доста задания и е значимо да се вижда какви са политиките, които тази изпълнителна власт ще би трябвало да извърши и с какви цели. Дали могат да свършат работа. Ние ще изчакаме вашите размишления за първия мандат и в случай че желаете да влезем в полемика кои са значимите неща и какво може да се свърши във втория мандат ние сме отворени. Истинската полемика е каква е работата, която можем да свърши. Ние не отхвърляме да подкрепим първия мандат поради някакъв дебелоглав, а беше ясно заложена политика от нашите органи на партията и нашите гласоподаватели, само че ние също споделяме, че желаеме държавно управление, само че не желаеме да изземваме самодейността, първия мандат е при вас ”, съобщи Кирил Петков.

Борисов е безапелационен, че при тази „ ексцентрична обстановка “ е належащо взимането на ексцентрично решение.

Лидерът на ГЕРБ акцентира обаче, че българският народ е изгубил самообладание и е електорално изтощен, по тази причина пред двете обединения стои значима задача за решение на сегашния проблем.

„ Отдавна прескочихме границите на шаблонност. Предложението за ротация на ръководителите е точно това. Това да се каже, че няма да се поддържа първи мандат е нетрадиционно. Безусловна поддръжка на държавно управление, излъчено от втория – също е нетрадиционно. Затова би трябвало да се търсят нетрадиционни решение за сформиране на кабинет “, добави го Даниел Митов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР