Видяхте ли голямо намаление на цените на стоките с намалено

...
Видяхте ли голямо намаление на цените на стоките с намалено
Коментари Харесай

Икономист прогнозира спад на цените на някои стоки

Видяхте ли огромно понижение на цените на стоките с понижено Данък добавена стойност? Аз персонално не видях. Инфлацията пада, в някои артикули ще има дефлация, т.е. спад на цените. Това предвижда в изявление за Българска национална телевизия икономистът Лъчезар Богданов.

По думите му спадът в цените дори към този момент е налице. „ Тази година няма да е на високата инфлация “, добави той и прикани за рационално обмисляне на бюджета.

Икономистът Евгений Кънев от своя страна опроверга апокалиптичните прогнози за банкрут на страната. „ Имаме рекорден експорт, рекордно ниска безработица. Икономиката и бюджетът към сегашния миг са доста добре на фона на Европа. Политическо говорене е, че нещата са доста зле. Всички се оплакват от увеличените обществени разноски, само че това на процедура изсветлява бюджета. В момента единствено спекулираме какво тъкмо би трябвало да се случи. Важно в действителност е да имаме постоянно държавно управление с парламент и нов бюджет, който да се проучва професионално “, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР