Видяхме в същността му конфликта между президента и премиера. Това

...
Видяхме в същността му конфликта между президента и премиера. Това
Коментари Харесай

Атанас Радев: Видяхме в същността му конфликта между Радев и Петков

" Видяхме в същността му спора сред президента и премиера. Това е един продължителен проблем в българската политическа система и не е нещо извънредно. На този стадий това наслоява в допълнение напрежение и за самата ръководеща коалиция ".

Коментара направи пред БНР политологът Атанас Радев.

Според него " Продължаваме промяната " са се еманципирали от Румен Радев и са поели ролята на " дейни мотори в обединението ":

" България като част от европейското семейство няма по какъв начин да остане безучастна към протичащото се в цяла Европа, която оказва помощ на Украйна под една или друга форма. А българското държавно управление не може да излезе с ясна позиция какво се случва там. Заиграването в обществото на русофили и русофоби основава негативи за държавното управление.

Политологът уточни, че с визитата си в Украйна министър председателят Кирил Петков в допълнение показва позицията на България, че поддържа Киев:

" Въпросът за военната помощ касае и това, че западните ни сътрудници започнаха да приказват за превъоръжаване - промяна на дневния ред. Това задава едни други въпроси, свързани с отбранителната политика на Европа. Трябва да си дадем сметка и за по-глобалните въпроси, които касаят освен България, само че и цяла Европа ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР