„Видях кадрите и изразявам искрено съжаление за това, което се

...
„Видях кадрите и изразявам искрено съжаление за това, което се
Коментари Харесай

Сачева: За повече от 120 дни на протести има само един случай на превишаване на правата от служители на МВР

„ Видях фрагментите и показвам откровено страдание за това, което се вижда на тях. Най-искрени съчувствия към потърпевшите и техните близки. Нашата политическа позиция бе публикувана още в петък. Ние осъждаме всички типове принуждение и по никакъв метод не можем да толерираме длъжностни лица да надвишават своите пълномощия, това съобщи пред NOVA депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя добави, че насилието не може да се дели на задоволително и недопустимо.

„ То е същото, когато става дума за тези младежи, само че и когато става дума за служителите на реда. Ако ще има следствие то би трябвало да бъде двустранно. Има осъдени хора, които са с последно предизвестие, а различен не може да бъде повишаван в границите на няколко години”, изясни Сачева.

„ Протестите от предходната година бяха извънредно напрегнати. Мисля, че през днешния ден се опитваме още веднъж да разделим обществото и да внесем ненавист. Защо не демонстрираме фрагментите и от другата страна? Защо не приказваме, че за повече от 120 дни на митинги има единствено един случай на превишаване на правата от чиновници на МВР”, сподели още депутатът от ГЕРБ.

„ Отговорността за едно деяние е персонална. Категорично не е правилно, че към служителите на реда е имало указания да бият. Казвам го като човек, който е участвам на всички съвещания на Министерски съвет. Всички ние, в това число и господин Борисов сме били срещу упражняването на каквато и да е форма на принуждение против протестиращи граждани”, безапелационна беше Сачева.

„ Това, което се пробват да внушат нашите политически съперници, е безспорна операция. Наказанията за осъщественото би трябвало да бъдат поети персонално от служителите на реда, които са били там. Вътрешните министри не могат да носят отговорност за нещо, за което нямат отношение”, сподели още тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разрешава това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР