Видя се, че след изборите ГЕРБ станаха първи, но за

...
Видя се, че след изборите ГЕРБ станаха първи, но за
Коментари Харесай

Сабрутев: Едва ли избирателите на БСП са щастливи от подкрепата им към ГЕРБ

Видя се, че след изборите ГЕРБ станаха първи, само че за сметка на това се видя и, че нямат проект за ръководство на страната. Наложи се ние да оттеглим нашия претендент, с цел да потвърдим това, което заявявахме, че ще бъдем градивна съпротива. В последна сметка се избра Вежди Рашидов с поддръжката на партиите на статуквото. Това сподели Венко Сабрутев пред Българска национална телевизия.
Прочетете още
" Ние издигнахме един извънредно първокласен претендент и той имаше повече поддръжка от техния претендент. Това сподели, че ГЕРБ е токсична партия и няма по какъв начин да се образува болшинство към нея ", добави той.

По въпроса за времето, което лиши избирането на министър ръководител, Сабрутев съобщи:

" Колегите от ГЕРБ и Движение за права и свободи главно желаеха да кажат, че ние сме длъжни да подкрепим техния претендент. Липсата на поддръжка се приемаше като деструктивност, по тази причина оттеглихме нашия претендент. Накрая се видя, че те още веднъж нямаха поддръжка " и добави:

" Ние ясно казахме на изборите, че няма да застанем зад ГЕРБ и Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия взеха решение да го създадат. Историята е потвърдила, че всяка партия, която се е докоснала до тези токсични партии е платила своята цена. Гласоподавателите не са слепи. Едва ли левият гласоподавател е останал благополучен, че Българска социалистическа партия са подкрепили ГЕРБ. "

" Ние би трябвало да познаваме историята, която демонстрира директна връзка сред Вежди Рашидов и Цветан Василев. Защо в 21 век България би трябвало да се върне в 90-те години? Вие в действителност ли мислите, че Вежди Рашидов ще управлява националното заседание. ГЕРБ му споделят какво да прави. Ние имаме ръководство на ГЕРБ и Движение за права и свободи ", добави той. 

" Ние сме подготвени да поемем втори мандат и отговорността. Доказали сме се във времето като партия, която може да прави договаряния, които са " за " развиването на България ", съобщи Венко Сабрутев.

По въпроса за държавния бюджет, той посочи: 

" Държавата не е банкрутирала. Служебният кабинет приказва, че няма пари за пенсии и по-високи заплати. Но в това време за финансови разноски има 10 млрд лв.. 

Съгласен съм, че финансовите разноски са основно перо за ВБП. Но не съм склонен популацията да бъде плашено, че страната е в затруднено в финансово положение. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР