Видя се, че има мнозинство, което макар и по бавната

...
Видя се, че има мнозинство, което макар и по бавната
Коментари Харесай

Христо Иванов: Видя се, че има мнозинство, което има политическата воля за промени в Конституцията

Видя се, че има болшинство, което въпреки и по бавната писта, има политическата воля и визия да одобри промени в Конституцията. Това разяснява пред публицисти Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, член на парламентарната група на „ – “ (ПП -Д Б) във връзка първото гласоподаване на промените в Конституцията.  

„ За “ тях гласоподаваха 161 народни представители. Очаква се след два месеца измененията още веднъж да бъдат гледани на първо четене, защото не събраха нужните две трети от гласовете на всички народни представители. Сега процедурата планува промените още веднъж да бъдат върнати на първо четене. 

По думите на Иванов това са промени, за които и гражданското общество, и експертната общественост са работили доста години. Трябва да отчетем, че българската политическа система демонстрира политическа зрялост за обединяване към тези промени. Те по своето наличие не са компромис, а са доста значима стъпка напред, съобщи Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. 

Това е резултат, който съставлява обединяване към верните цели на политически сили, които сме били в доста тежка борба, само че в последна сметка показахме, че можем, когато става въпрос за подобен вид национални цели да реализираме обединяване, добави той и благодари на сътрудниците си от парламентарните групи на -, Политическа партия - Демократична България и за поддръжката на този план. 

Иванов уточни, че Конституцията ясно дефинира болшинствата. Един глас повече е задоволителен, с цел да може да продължи процесът, добави той. 

Днес всички политически сили, в това число от опозицията бяха поканени да се включат със свои хрумвания. Има комисия, особено основана, на паритетен принцип, която без значение от размера на политическите сили, без значение от това дали са от опозицията или не, могат да вземат участие във всеки един стадий от процеса, добави той.  

Според Иванов е въпрос на национална отговорност опозиционните сили да се включат не просто с отричане, а с съответни оферти.  Относно измененията в Конституцията, свързани със статута на служебния кабинет, Иванов изясни, че тези текстове са нови и са реакция на една нова обстановка в България. 

Всички рецензии ще бъдат чути и ще бъдат регистрирани, увери Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, представен от Българска телеграфна агенция. Надявам се професионалните общности, институциите в правосъдната власт да се включат с съответни оферти, добави той. Политическа отговорност е да изработим консенсусни текстове, да намерим единодушието да реализираме резултат и през днешния ден дебатът сподели, че това е допустимо. Имаме два месеца да изработим най-обединяващите текстове и нашата политическа отговорност е на първо място за това, добави Иванов. На въпрос за работата на изпълнителната власт, Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския сподели, че тя е единствената допустима. Това е ясно на всеки един виновен политически фактор. Тази изпълнителна власт се оправя с немислими провокации, първо въобще да я има политически, след което да може толкоз значими национални цели да придвижва напред, разяснява Иванов. По думите му от тази позиция самият факт, че я има и че работи, и че се оправя с подобен вид провокации като митингите, е най-сериозното доказателство за голямата отговорност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР