Видно от т. І.1. на Решение на Централната избирателна комисия

...
Видно от т. І.1. на Решение на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

ЦИК пак се издъни: над милион мъртви души в списъците!

Видно от т. І.1. на Решение на Централната изборна комисия (ЦИК) № 1896-НС от 6 април 2023 г. по отношение на оповестяване резултатите от гласуването за 49-то Народно заседание, броят на гласоподавателите в изборните описи при предаването им на СИК е 6 622 013 ! 1

Комичното в това Решение е, че тази цифра съвсем съответствува с популацията на България. Според ЦИК излиза, че и бебета, и невръстни деца, и младежи под 18-годишна възраст могат да вземат участие в изборите!!!

Колко е цялото популацията на страната?

Видно от формалните данни на Националния статистически институт (НСИ) популацията на България към 31.12.2021 година е 6 838 937 души. 2 Според оценката на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати, към 2023 година българските жители са 6 827 736 .3 Други източници, като Департаментът по стопански и обществени въпроси на Организация на обединените нации, сочат 6 813 195 души към 17.04.2023 г.4

Както се вижда, и трите източника дават почти идентични данни за популацията ни в интервала сред 31.12.2021г. и 17.04.2023г. Следва да уточним, че тези данни включват и близо двата или повече милиона лица с българско поданство, които краткотрайно или трайно обитават зад граница, доколкото имената им попадат в ЕСГРАОН.

Колко са жителите с право на глас?

За задачата на сегашното проучване, дано приемем данните на Национален статистически институт, точно, за 6 838 937 души . От раздел „ Население към 31.12.2021 година по области, възраст, местоживеене и пол “ в цитирания уебсайт се открива, че малолетните деца до 1-годишна възраст са 58 593; от 1 до 4 години – 249 781; от 5 до 9 години – 334 968; от 10 до 14 години – 349 723; от 15 до 19 години са 319 108. Или общо – от 0 до 19-годишна възраст, 1 312 173 са малолетни и малолетни , които нямат изборни права.

И по този начин, всеки възпитаник от първи клас, който не е пропуснал часовете по броене и знае действието изваждане, може да извади малолетните и малолетните 1 312 173 от общия брой на популацията – 6 838 937. Получава 5 526 764 пълнолетни български жители, имащи право да гласоподават. Правим спогодба, че в тази численост са включени и лицата под забраняване, които са лишени от правото да избират държавни и локални органи, само че одобряваме, че количеството им е нищожно. Или, както споделят социолозите, те са в границите на допустимата стохастическа неточност.

След това първолакът изважда тези 5 526 764 пълнолетни жители, които имат право да гласоподават, от фигуриращите в описите на ЦИК 6 622 013 гласоподаватели, и получава 1 095 249! Откъде се пръкват тези 1 095 249 души, диви се момчето? Дали членовете на ЦИК са пропуснали часовете по броене в първи клас?

Далаверата ЦИК

Може и да са пропуснали, само че по-вероятно е сметките на членовете на ЦИК да са други. Припомняме, че в описите на ЦИК за парламентарните избори за 45-то Народно събрание на 4 април 2021 година попадаха 1 186 309 фиктивни имена или мъртви души, за което сигнализираха, в. „ Нова зора “ и други медии. В идващите избори за 46-то Народно събрание, и в по-следващите, и в по-по-следващите и така нататък, цифрата малко се промени, само че постоянно се въртеше към милион и 100 хиляди мъртви души. От години обществеността и медиите сигнализират за това, меко казано, противоречие сред описите на ЦИК и популацията на България, само че ЦИК продължава да нехае . Не е ли налице затова обосновано съмнение, че ЦИК обслужва статуквото, другояче казано – корупцията? При това към този момент три десетилетия! Членовете на ЦИК се сменят, само че корупцията остава. Или в случай че перифразираме римската поговорка – Рersonae volant, corruptio manent!

Следва да посочим, че за 8-те години след като е признат, Изборният кодекс (ИК - Дъждовни води. бр.19/2014г.) е изменян и допълван общо 25 пъти. Този факт от единствено себе приказва за качеството на този закон: откакто е трябвало да бъде изменян и допълван над 3 пъти годишно, основателно е догатката дали ИК изобщо дава отговор на дефиницията на понятието „ закон “? Защото съгласно правната теория, а и съгласно Закона за нормативните актове, главно условие един нормативен акт да бъде охарактеризиран като закон е той да бъде дълготраен във времето, т.е., да не бъде изменян.

Основен недостатък, по-точно абсурд на този „ кодекс “ е основаването на Централна изборна комисия (ЦИК) като „ самостоятелен държавен орган “ (чл.46 на ИК). След като е членовете ѝ не се избират от Народа, от Върховния суверен на Република България , а се оферират от властващите парламентарно показаните партии и обединения, неуместно е ЦИК да бъде „ самостоятелна “. Всичко, което прави е подчинено на ползите на властващите, не на ползите на жителите и обществото, какъвто е един от главните правила на демократичната ни Конституция.

Що се отнася до „ парламентарно показаните партии и обединения “, към този момент три десетилетия те се провалят, не съумяват да спомагат за „ образуване и изложение на политическата воля на жителите “, както е заповядано в член 11, ал.3 на демократичната ни Конституция. Видяхме ги и на петте пометнали „ избори “: всяка от тях се съставлява от един файтон хора.

В тази комплицирана вътрешнополитическа конюнктура, когато голямото болшинство от народа отхвърля да взе участие в спектакъла „ парламентарни избори “, отхвърля да признае легитимността на парламент, в който господства шепа девалвирани антибългарски политици, когато народът с отхвърли си гласоподава срещу системата, която за три десетилетия физически редуцира 27% от нацията,5 следващата имитация досежно количеството на имащите право на глас български гласоподаватели, безспорно е съображение за анулиране на изборите, разформироване на ЦИК и въвеждане на изключително състояние.

Изходът?

В по този начин създалата се обстановка само президентската институция е законна. Ето за какво считаме за дълг на Президента на републиката да поеме нещата в свои ръце, с цел да извади страната от дълбоката политическа, институционална, икономическа и морална рецесия. Като боен знае, че в чрезвичайна обстановка Командирът е задължен да работи съгласно ситуацията. Затова дано съобрази дейностите си с фундаменталния принцип на правото: когато законът е неразбираем или повърхностен, решенията би трябвало да бъдат стимулирани от общия разсъдък на закона и главните начала на правото и справедливостта!

От което следва за изцяло конституционносъобразно и заслужено неотложно да разпусне нелегитимното НС; неотложно да разпусне нелегитимната ЦИК; а откакто няма законен парламент, няма законна ЦИК, която да организира нови избори, идната стъпка на Президента е неотложно да разгласи изключително състояние. „ Президентът афишира състояние на война или въоръжено нахлуване против страната или при нужда от наложително осъществяване на интернационалните отговорности, военно или друго изключително състояние, когато Народно събрание не заседава. В този случай то се привиква неотложно, с цел да се произнесе по решението. “

Цитираната наредба на чл.100, ал.5 от Конституция на Република България безспорно дава необятни благоприятни условия, които Върховният законодател – Седмото Велико народно събрание е дал на Президента. Подчертаното от нас при нужда от друго изключително състояние , считаме най-пълно да отразява създалата се спешна обстановка. Президентът, естествено, не може да свика Народно събрание, с цел да се произнесе по решението му, тъй като Народно събрание е необуздано, заради нелегитимност.

Изход от рецесията е президентът да назначи експертно държавно управление – лица с потвърдени професионални, настоятелен и морални качества, несвързани с политическите партии на прехода и с управническите им структури, чиято задача би трябвало да бъде:

- възобновяване върховенството на правото;

- основаване законни институции на държавната власт, съгласно духа и смисъла на заповяданото в демократичната ни Конституция от 1991 г.;

- въвеждане правилото на изборност от Върховния суверен – Народа, на всички нива на държавното ръководство и на правосъдната власт (аргумент от чл.1, ал.2 на КРБ);

- експертното държавно управление, което ще ръководи с укази, ще приключи своята активност, откакто извърши задачата си, точно, основаване на правов ред, условия за демократично възобновяване на парламентарната активност, условия за възходящо икономическо и културно развиване на страната...

В сходна обстановка България се е намирала преди 19 май 1934 година За четири години след оповестяването на изключително състояние, страната съумява да се изправи на крайници – и стопански, и културно, и военно.

Сходна е обстановката и през септември/октомври 1946 година: организира се референдум за оповестяване България за република; след което се насрочват избори за Велико национално заседание. Въпреки, че страната ни няма подписан кротичък контракт, макар че още не е пълновръстен индивид на интернационалното право, тези дейности на тогавашната власт намират утвърждението и поддръжката на Съюзническата контролна комисия в лицето на представителите на Съединени американски щати, Англия и Съветския съюз, които следят и управляват политическото развиване на победена България.

Интересите на страната императивно би трябвало да стоят над ползите на партиите! В името на България да прегърнем като собствен чистият и автентичен вик на Апостола на свободата: „ За Отечеството работим, байо! Кажи ми ти моите и аз твоите кривини, па да се изправим и всички да вървим вкупом... “

в. “Нова зора “, бр.17/2023

Общ брой на действителните гласове: 2638024

8.1. Брой на действителни гласове, подадени за кандидатските листи на партии, обединения и инициативни комитети: 2529233

8.2. Брой на действителните гласове с маркиран глас в квадратчето „ Не поддържам никого “: 109095

1https://www.cik.bg/bg/decisions/1896/2023-04-06

2https://www.nsi.bg/bg/content/2979/%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb

3CIA Factbook - Bulgarian population https://www.cia.gov/the-world-factbook/countries/bulgaria/

4https://countrymeters.info/bg/Bulgaria

5Според прогнозата на Организация на обединените нации за 2022г. България е изгубила близо 2 166 696 души, или сривът на популацията ни е към 27%, сравнен с данните от последното броене преди „ прехода “ (8 948 649 души през 1985г.) - Eurostat: Bulgaria Set for Sharpest Population Decline in EU, 09.06.2021,

https://www.novinite.com/articles/129103/Eurostat%3A+Bulgaria+Set+for+Sharpest+Population+Decline+in+EU

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР