Видинските зърнопроизводители се включват в тридневните национални протести, които ще

...
Видинските зърнопроизводители се включват в тридневните национални протести, които ще
Коментари Харесай

29-31 март: Зърнарите от Видин се включват в националния протест

Видинските зърнопроизводители се включват в тридневните национални митинги, които ще се проведат на 29, 30 и 31 март. Това заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски.

Решението за националния митинг е на Националната асоциация на зърнопроизводителите, а измежду аргументите да се предприеме са безконтролният импорт на зърно от Украйна, тежката обстановка в бранш " Земеделие ", ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната продукция, която залежава в складовете, посочи Андрейнски. Той добави, че митингът ще бъде концентриран в  четири пункта в страната - Видин, Русе, Кардам и Силистра. През трите протестни дни по автомагистралите и основните пътища на страната ще излезе селскостопанска техника.

Към митинга във Видин ще се причислят зърнопроизводители от Монтана, Враца, Плевен и Пазарджик.

Сборният пункт на протестиращите зърнопроизводители е на входа на Видин при някогашния " Химкобинат ", на 29 март в 09:00 часа. Предвидено е и блокиране на придвижването за към час, сподели още Андрейнски.

Той добави, че се чака на митинга да участват министърът на земеделието Явор Гечев и ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводители Костадин Костадинов. Протестът ще бъде подсилен и от земеделци от Румъния, както и от фермери от всички браншове на селското стопанство, сподели още Жечко Андрейнски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР