Видин. Община Видин се включва в кампанията Да изчистим България

...
Видин. Община Видин се включва в кампанията Да изчистим България
Коментари Харесай

Видин: Общината се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Видин. Община Видин се включва в акцията „ Да почистим България дружно ”, оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата ще се организира на 16 септември от 8.30 ч., като тази година за първи път тя се провежда през есента. За задачата в съботния ден ще бъдат обособени няколко пункта в град Видин, където ще се раздават чували и ръкавици (от 8.30 до 10.30 ч.): на паркинга на Община Видин, против паметника на Христо Ботев, пред храм „ Успение Богородично “ (при остарелия гробищен парк), пред входа на Професионална техническа гимназия „ Васил Левски ”, до шадравана в зелената повърхност на кръстовището при ул. „ Широка “ и ул. „ Хр. Ботев “.
Определени са пет съществени региона за разчистване в град Видин: Крайдунавски парк – в сектора от Речна гара до Колодрума, парк „ Владикина бахча “, парк „ Нора Пизанти “, парк „ Рова ” – в сектора от ул. ”Антон Страшимиров ” до ул. „ Михаил III Шишман “ и Зелена повърхност – кръстовището при ул. ”Широка ” и ул. ”Христо Ботев “. Община Видин моли към всички жители да се включат в почистването на посочените региони, които са най-замърсени, както и да се погрижат за чистотата пред домовете. Хората би трябвало да събират отпадъците в чували, които да слагат наоколо до контейнерите, с цел да се форсира извозването им.
Кметовете на обитаемоте места в общината също ще бъдат снабдени с чували и ръкавици, с цел да ги разпределят на място и основат нужната организация за разчистване на най-замърсените региони. Служителите от общинската администрация ще почистват територията на парк „ Владикина бахча ”.
За информация и въпроси в деня на акцията, жителите могат да позвънят на тел 094 609 495, на който ще дава отговор дежурен чиновник от 08:30 до 10:30 ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР