Видимо е, че има известно напрежение между президента Румен Радев

...
Видимо е, че има известно напрежение между президента Румен Радев
Коментари Харесай

Политолог: Напрежение между президента и правителството има

Видимо е, че има известно напрежение сред президента Румен Радев и държавното управление на ГЕРБ.

Това разяснява политологът Антоний Тодоров в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Само че в ГЕРБ има разделяне на функционалностите. Цветан Цветанов като че ли пое функционалността на главен критик от страна на ръководещата партия на президента, до момента в който Бойко Борисов се пробва да държи по-неутрална позиция “, означи той.

По думите му Конституцията разпорежда на президента правото да назначава и освобождава с декрет някои длъжностни лица, измежду тях и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ За да упражнява тази си функционалност, би трябвало да има думата, когато някой реши да предложи смяна “, изясни експертът.

Според него основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов ще бъде освободен от поста си, с цел да встъпи в дъжността на министър.

Събеседникът му в студиото Анастас Стефанов счита, че може да се откри предумисъл в дейностите на президента от позиция на това, че е могъл да внесе указа преди заминаването в чужбина.

„ Най-малкото колкото процедурата да тръгне по вода и гласуването на оставките и приемането на новите министри да се случи още тази седмица. Ако търсим предумисъл, това е още за седмица да се удължи диалогът за оставките и за промяната в политическия кабинет. Това по този начин или другояче ще се случи. По-скоро, в случай че има конспирация, то е за идните посланически назначения “, акцентира Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР