Видими индикации, че Google прекратява достъпа до своите технологии за

...
Видими индикации, че Google прекратява достъпа до своите технологии за
Коментари Харесай

Ще работи ли Huawei Mate 30 с Google?

Видими индикации, че Гугъл приключва достъпа до своите технологии за китайския колос Huawei, бяха забелязани от анализаторите тази седмица откакто се разбра, че бъдещият Huawei Mate 30 най-вероятно ще бъде лишен от платформата на Гугъл.

Говорител на американската компания съобщи пред Reuters, че смарт телефонът, който се чака да се появи към края на септември, няма да разполага с лицензирани приложения и услуги на Гугъл.

Както можем да се досетим, повода за това са възбраните, наложени върху търговията на американски компании с китайския телекомуникационен водач.

Временната анулация на някои от рестрикциите важи единствено за актуалните и към този момент публично оповестени артикули на Huawei, само че не и за бъдещи такива, какъвто е казусът с Mate 30.

Редица американски предприятия са кандидатствали за общо 130 лицензи, посредством които търсят метод да продължат да продават съставни елементи и артикули на Huawei, само че не е ясно дали Гугъл е измежду тях.

Всичко това значи, че мистериозната оперативна система Harmony OS на Huawei може би ще направи дебюта си в смарт телефон още през идния месец, макар че от Huawei неколкократно обясниха, че избират да продължат работата си с Android.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР