Видеоклип от врачанското спешно отделение взриви социалните мрежи в последните

...
Видеоклип от врачанското спешно отделение взриви социалните мрежи в последните
Коментари Харесай

След 30 изгубени минути: Жена почина пред спешния център във Враца

Видеоклип от врачанското незабавно поделение взриви обществените мрежи в последните часове. 44-годишна жена, която била в сериозно положение, вместо да бъде неотложно призната в незабавното, ѝ претендирали персонална карта.

Всичко това обаче се случва пред очите на детето ѝ. След към 40-минутна административна процедура, дамата е призната, само че час по-късно издъхва.

В неделя късно вечерта в тежко положение е била 44-годишна жена от с. Пудрия. Мъжът, с който живеела, е повикал кола за спешна помощ, само че откакто такава не пристигнала, я откарал, дружно с детето ѝ, до незабавното във Враца. Там вместо незабавно да бъде призната по неотложност, на регистратурата й поискали персоналните документи, тъй като такава е процедурата.

Очевидец на всичко става Иван Илиев, който почнал да снима с телефона си. На фрагментите се вижда по какъв начин сестрата упорства за документите и разбърква нещо. Оказва се, че още веднъж се следва протоколът, а точно: изработен е тест за коронавирус. Жената обаче изпаднала в сериозно положение.

" Администраторката на администрацията не предприе някакви бързи дейности. Тя му оказа помощ там смъкнаха дамата на количката с едно детенце, очевидно в доста неприятно положение, напряко глават й увисваше надире. Викам кво става тука бе. Тя стартира да го разпитва, дай ми персонална карта, но тя има ли тест за коронавирус. Той индивида беше обезпокоен, изпусна портмонето и се разхвърчаха там документи, вика: " Какви персонални карти, аз не знам къде ги държи, не виждаш ли, че тя умира? ", споделя очевидецът.

Повече от половин час 44-годишната жена чака да бъде призната. Около час по-късно, макар лекарската намера, тя издъхва в противошокова зала. Медицинската сестра на регистратурата ще бъде дисциплинарно уволнена, съобщи шефът на болничното заведение.

" Тя е била с масирана белодробна емболия, съгласно мнението на сътрудниците, само че това изгубено време би могло да бъде потребно при опита да спасят дамата. Разбира се, аз ще подхваща своите крути ограничения, както административни, по този начин и финансови ", сподели доктор Петър Керемедчиев.

Днес обаче се оказа, че сестрата още веднъж е на работа.



" Не виждам да съм се забавила който знае какъв брой, ние сме задължени, в случай че тази жена примерно я вкараме и е умряла, без да е записана, тогава къде е виновността? Да, може би съм се забавила с някакво време, за което скърбя, само че не мисля че виновността е моя, в случай че те толкоз време са я държали у дома ", изясни Виктория Христова.

Все още не е ясно за какво кола за спешна помощ не се е отзовала на сигнала до село Пудрия. Днес телефоните на шефа на Центъра за незабавна здравна помощ във Враца не отговаряха.

По случая се е самосезирала Окръжна прокуратура - Враца, по формирано досъдебно произвеждане по член 123 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.



Проверка ще бъде осъществена от " Медицински контрол " и РЗИ, по предписание на здравния министър. Тече следствие за повода за гибелта на дамата. Ще бъдат разпитани на очевидци, дежурните медицински лица, както и лицата, отговарящи за сигнали на незабавен телефон 112.

В идващите дни следва да бъде осъществена ексхумация. Днес поданици на Враца се събраха пред незабавното поделение, с цел да обмислят по какъв начин да оказват помощ на детето на умрялата, което остава без родители. Вероятно то ще остане при баба си и дядо си.

Репортер: Мирослава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР