Видеоклип, изпратен от свидетел на инцидента на Околовръстното, при който

...
Видеоклип, изпратен от свидетел на инцидента на Околовръстното, при който
Коментари Харесай

ВИДЕО показва Любенов и двама полицаи точно след катастрофата

Видеоклип, изпратен от очевидец на случая на Околовръстното, при който почина французин, демонстрира първите минути след злополуката. На него се виждат и двамата служители на реда, за които се твърди, че са фамилиарничили с причинителя Димитър Любенов.

На фрагментите се вижда и самият Любенов заобиколен от двама униформени.

Може да се забележи и полицайката, за която се твърди, че се е разговаряла с причинителя и се е смеела, написа bTV. При злополуката дрогиран и пийнал опустоши кола - почина френски жител, а други двама бяха ранени. Според вътрешния министър двамата служители на реда са оказали подпомагане на водача Димитър Любенов, предизвикал злополуката.



 Любенов няколко пъти се опитал да си извика " Дринк енд драйв ", само че по този начин и не му била изпратена кола да го вземе. Това го принудило да се качи на Поршето пийнал и дрогиран и да се насочи към автомобил на " Дринк енд драйв ", който го чакал на околовръстното. По пътя обаче го стопира полицейски патрул. Любка Гечева и Георги Малински му поискали 200 лв., с цел да го ескортират, само че сумата не включвала изпращане до дума му.

Това е обяснил в своите показания упрекнатият водач за убийството на френския жител при злополуката на столичното Околовръстно шосе. Това осведомят осведомени с следствието. Днес се чака Димитър Любенов да удостовери своята история и пред арбитър.

Любенов карал пийнал и дрогиран към автомобил на " Дринк енд драйв ", което е необикновена процедура. Шофьорите от компанията, които да поемат ръководството на автомобила им.

Знае се, че двамата служители на реда от Шесто, които са станали очевидци на адската злополука и се пробвали да се измъкнат на заден ход по локалното платно до околовръстното, преди този момент са били в кв. “Горна баня ”. Двете коли на няколко пъти са били засичани от пътни камери.

Любенов изяснява, че патрулката го спряла навръх бул. “Пушкин ” като му подала светлинно-звуков сигнал. Мъжът признал на служителя на реда, че е пийнал и че пътувал към  “Дринк енд драйв ". Униформеният не се легитимирал, не изискал и документите на Димитър, само че го попитал " Какво ще вършим? ".

" Аз му отговорих, че мога да почерпя или да изчакаме колата на “Дринк енд драйв ”, твърди Любенов, а служителят на реда го попитал какъв брой пари може да даде. " Казах, че мога да го почерпя с 200 лв., а той ми отвърна, ще ме съпроводи до някъде. Дадох му парите и той се върна в патрулката. Под съпровождане разбирам да карат с мен, с цел да нямам проблеми. До в този момент не са ме съпровождали служители на реда със служебна патрулна кола ", обяснил Любенов на проверяващите.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР