Видеокамерата на всеки смартфон вече ще може да прави диагностика

...
Видеокамерата на всеки смартфон вече ще може да прави диагностика
Коментари Харесай

С ново устройство смартфоните ще диагностицират коронавирус

Видеокамерата на всеки смарт телефон към този момент ще може да прави диагностика за съществуване на. Това оповестява група учени от калифорнийските университети в Бъркли и Сан Франциско, наблягайки, че създаденото от тях тестерно устройство е съвместимо с всички всеобщо създавани джаджи.
Учените описаха за тяхната разработка на страниците на научното списание " ", представено от БГНЕС.
 Ръст на новите случаи на COVID-19, над милион са към този момент направените PCR проби у нас Ръст на новите случаи на COVID-19, над милион са към този момент направените PCR проби у нас
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза растеж и като безусловно число, и като %. За 4 декември са регистрирани 3 614 нови с...
„ Разработихме тестер, който всъщност е елементарен и отстрани потребността от комплицирано и скъпо съоръжение “, сподели водещият създател и биоинженер в Калифорнийския университет Бъркли Даниел Флетчър. „ Нашето откритие ще даде опция на клиницистите бързо да създадат разбор, като вземат постоянна проба с тампон от назофаринкса, снимат го и го поднесат към сензитивния датчик на тестера. "
Флетчър, в съдействие с вирусолога Мелани От от Института Гладстоун към Калифорнийския университет в Сан Франциско и нобеловия лауреат доктор Дженифър Дудна, е създал сходен способ за бърза диагностика на ХИВ в съвсем домашна среда преди към две години. Началото на пандемията от ковид предиздвикало учените да разработят нова джаджа, способна да открива нови вируси благодарение на оптични принадлежности, в това число SARS-CoV-2.
Тестът, чийто цялостен цикъл лишава не повече от половин час, се основава на по този начин наречената технология, с която РНК (рибонуклеиновата киселина) се открива непосредствено заради връзката й с ензима Cas13, заобикаляйки комплицираната технология за разкриване с PCR, употребена сега в множеството лаборатории в света.
Анализът освен ще дефинира съществуването на вируса SARS-CoV-2, само че и ще дефинира неговото количество.
 Ще би трябвало ли да се тестваме преди да ни имунизират против Коронавирус? Ще би трябвало ли да се тестваме преди да ни имунизират против Коронавирус?
Преди имунизирането няма да е наложително пациентът да си направи тест за ковид. Това разгласи държавният здравен контрольор доцент Ан...
" Като учени за нас е доста значимо да имаме визия за количеството на вируса в тялото на субекта ", прибавя От.
Тестерът съставлява транспарантен корпус, в който се обитава флуоресцентен детектор, осветлен от лазер. Върху него се слага смарт телефона и стартира развой на търсене на вируса. Изследователите възнамеряват да приспособяват техниката към по-широко разкриване освен на COVID-19, само че и на други вируси.
" Опростяването на техниките за тестване ще разреши слагането на детектори в аптеките, клиниките и болничните чакални ", споделя От. " Последното ни устройство не е част от самия телефон, а употребява единствено неговата видеокамера, което прави тестването по-лесно и по-евтино. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР