Видео от катастрофа с участието на Tesla Model S и

...
Видео от катастрофа с участието на Tesla Model S и
Коментари Харесай

Tesla с включен автопилот за малко не уби двама полицаи, шофьорът гледал филм

Видео от злополука с присъединяване на Tesla Model S и патрулен автомобил бе оповестено от управляващите в Северна Каролина през миналите дни, с цел да даде малко повече изясненост към случай от август месец 2020 година. Кадрите са записани от патрулен автомобил и въпреки да не демонстрират момента преди злополуката, на тях ясно се вижда по какъв начин служителите на реда едвам не биват пометени от блъснатата от Tesla патрулка.

Според информацията, водачът на електрическия автомобил е разчитал на автопилота, а вместо да следи пътя и да се намеси в обстановката, той гледал филм на своя смарт телефон. Това напълно не е първият път в който сходен случай се случва и въпреки от Tesla да повтарят, че водачите би трябвало да наблюдават пътната конюнктура, то това е следващ път в който водач на Tesla прави нещо напълно друго.

За благополучие в този случай случаят се размина без жертви или потърпевши, а единствено с материални вреди. Водачът на Tesla-та пък е получил две обвинявания за това, че употребява мобилно устройство по време на шофиране, както и за това, че не е заобиколил патрулният автомобил, който в този миг се е отзовавал на сигнал.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР