Видео игра като активен инструмент в предизборна кампания - този

...
Видео игра като активен инструмент в предизборна кампания - този
Коментари Харесай

Бърни Сандърс проправя пътя си към президентския стол с играта Super Bernie World

Видео игра като деен инструмент в предизборна акция - този метод сигурно ще влезе в учебниците, само че към този момент просто набира скорост и последователи в интерес на кандидата на Демократическата партия за претендент за президент на Съединени американски щати Бърни Сандърс. „ Super Bernie World “ (Светът на Супер Бърни) е разработка на Gamedevs for Bern и е нещо като римейк на най-известната видео игра Супер Марио. Супер Бърни се ръководи на същия принцип, просто героят не е Марио, а Бърни Сандърс. В играта той си проправя път през Съединените щати, а крайната цел, съгласно Steam, е " да се освободи Съединени американски щати от лапите на четирима републиканци в техните замъчни леговища ".

По пътя си, Сандър се бори с " ходещи червени шапчици ", ICE Troopers и самият Доналд Тръмп, а на разположение са му супергеройски благоприятни условия като " сирене чедър от Върмонт ".

Целта на " Super Bernie World " е елементарна - да накара хората да излязат и да гласоподават. Поставянето им като човек с власт да движи смяната, управлявайки играта е въодушевяващ метод за реализиране на тази цел.

Сюжетът на играта и самият Бърни Сандърс имат обща история. С 43 милиарда $, направени през 2018 година в гейминг промишлеността, основаването на организации, които да сплотяват ангажираните в бранша е гореща тематика от известно време. Миналата година Сандърс се разгласи в поддръжка на концепцията.
bernie-game-union.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР