Vicarious е една от многото компании, които вярват, че именно

...
Vicarious е една от многото компании, които вярват, че именно
Коментари Харесай

AI специалист: Автономните оръжия са най-тъпата идея, която съм чувал

Vicarious е една от многото компании, които имат вяра, че точно те ще са основатели на първия пълностоен изкуствен интелект за роботи, което ще направи допустимо те да ни сменят в някои от най-опасните и сложни задания, които през днешния ден изпълняваме.

Може би си казвате, че това са просто следващите запалянковци, чели малко повече научно-фантастични романи, само че в случай че питате хора, като Илън Мъск, Марк Беньоф или Джеф Безос, които са измежду тези подкрепили финансово компанията, те ще ви кажат друго. Компанията е учредена преди осем години от Дилийп Джордж и Скот Финикс и до момента са събрали финансиране на стойност над $134 милиона, предава CNBC.

Комбинирайки генеративни пробабилистични модели с невроизследвания, Джорд е създател на 22 патента и няколко значими проучвания по математика на мозъчните вериги. Той счита, че с помощта на неговия труд, компютрите юе могат да се учат от по-малко данни, в сравнение с биват захранвани през днешния ден и да разпознават концепции и тласъци надалеч по-лесно. „Изкуственият разсъдък е инструмент, чрез който се вършат по-лесно предвиждания“, изяснява Джордж за медията. Компанията е уверена, че може да сътвори роботи, които ще правят дилемите си по-бързо и те без да има потребност да бъдат препрограмирани при промяна на цели им. „Можете да поставите през днешния ден устройство, което предугажда казваното от вас и Siri да ви слуша. Това е днешната епоха на изкуствения разсъдък.

Но Джордж наподобява надалеч по-здраво стъпил на земята от мнозина, обяснявайки, че днешното положение на изкуствения разсъдък и това, което следва в бъдеще са радикално разнообразни неща и към този момент всички тези предвиждания за робоапокалипсис и сходни си остават по-скоро научна фантастика, в сравнение с просвета.

В изявлението си за CNBC, другият от двамата основатели на Vicarious, Финикс, споделя своето мнение и по тематика, която изобщо не наподобява толкоз далечна: самостоятелните оръжия. „Автономните оръжия са измежду най-лошите, най-тъпи хрумвания. Ако разполагате с войска от дронове, вашата войска се трансформира в моя войска, в случай че намеря бъг в кода ви някъде. И в случай че има нещо, което знаем сигурно за софтуера е, че няма такова нещо като свободен от бъгове програмен продукт. Така че това си е супер тъпа концепция и не считам, че хората би трябвало да ги създават“,заявява той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР