VI фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест продължава днес

...
VI фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест продължава днес
Коментари Харесай

Иво Сиромахов представя романа си Бай Тошо днес в Бургас

VI фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест продължава през днешния ден с три завладяващи събития

От 17 :30 часа в зала " Ахело " на Гранд хотел и СПА Приморец - уредник на културния конгрес, своята нова книга " Бай Тошо " ще показа писателят, сценарист, драматург и ефирен водещ Иво Сиромахов. Четивото е с логото на Сиела и е занимателна безмилостна ирония на неуместните времена, в които живеем. „ България в наши дни. След неуспеха на всички марионетни партии, основани от невидимите политически инженери, се е стигнало до тежка невъзможност. Време е да бъде изваден последният коз. С помощта на модерните технологии един олигарх възкресява облика на Бай Тошо и го слага отпред на страната. За да „ оправи “ всичко… „ – гласи анотацията на книгата. Повече, заповядайте да научите персонално от нейния създател Иво Сиромахов. Ще има диалози, книги, подписи.

За феновете на киното, Порт Прим Арт Фест предлага друго събитие. От 18 часа в Морското казино ще започва трета вечер на прожекции на късометражни ленти от целия свят , част от селекцията на Международен фестивал за късометражно кино " Карантината " с шеф Георги Кръстев. Програмата за през днешния ден е:

1.            The Sense of Cocoa – документален (Испания) 30:00

2.            Subtitles – игрален (Италия) 13:00

3.            Stock – пробен (Германия) 04:00

4.            Game – игрален (САЩ) 16:04

5.            Fairplay – игрален (Швейцария/Франция) 17:34

6.            We Are Not Alone – игрален (Испания) 12:00

7.            Code Rose – анимация (Франция) 05:07

Всички филми са с български надписи. Общо времетраене: 1 час и 37 минути.

Входът и за двете събития – литературна премиера и късометражно кино, е свободен.

От 19.30 ч. в Културен дом НХК ще започва и последното за деня Порт Прим събитие - постановката „ Коприна ” на  Драматичен спектакъл Пловдив . Билетите за неведнъж награждаваното зрелище с изумителна сценография, са изчерпани.

Вчера 5.10.2023 Фестивала на изкуствата предложи на Бургас две киносъбития – обичайните за културния фест късометражни филми, както и една специфична премиера – на кино лентата на Георги Тошев Appassionata, отдаден на българската пианистка, покорила международната класическа сцена – Донка Ангъчева. Изящната дама, удостоена с приз „ Жена на годината “ в Австрия, персонално почете събитието. След края на кино лентата присъстващите дълго я приветстваха на крайници, а тя не пропусна да се снима и да даде подписи на всички. Много благ и покъртителен миг беше срещата сред нея и млади пианисти от класовете на Самира Алваш - учител по пиано в Народно читалище „ Любен Каравелов 1940 “ и НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " гр. Бургас.  

Не пропускайте да си подарите още специфични срещи и през днешния ден, с VI Порт Прим Арт Фест.

На кино или на среща с Иво Сиромахов? Изборът е ваш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР