Входното ниво за 9-и клас догодина ще е на компютри.

...
Входното ниво за 9-и клас догодина ще е на компютри.
Коментари Харесай

Входното ниво за 9-и клас догодина ще е на компютри


Входното равнище за 9-и клас следващата година ще е на компютри. Входното равнище за 9-и клас ще е насочено към практиката и на на компютри следващата година. Още тази година дилемите на изпитите след 10- клас
ще са по-практически насочени.
Това сподели по bTV министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Една от аргументите за смяната са неприятните резултати на 9-класниците в проучването PISA, съгласно което повече от половината от българчетата на тази възраст са функционално необразовани. 1/3 от учените пък
се чувствали новобранци в класната стая.
С продажбата на електронната платформа „ Школо.бг “ на английска компания няма да има приключване на данни на родители, възпитаници и учители. Гаранции на МОН дали от Комисията за отбрана на персоналните данни.
Преди дни министерството сезира ДАНС
и Комисията за отбрана на персоналните данни, които трябва  да ревизират продажбата на английска компания на просветителната платформа „ Школо “, с чийто електронен дневник работят множеството български учебни заведения. Продажбата може да докара до повече триумф в процеса на цифровизация, който се опитваме да реализираме в системата, сподели още министър Цоков.
Министър Цоков увери, че в никакъв случай не е
обсъждано отпадане на емблематичното стихотворение на Иван Вазов „ Аз съм българче “, което се учи още от 1-и клас.

„ Това, върху което сме съсредоточени сега в МОН, е да свършим още няколко неща, които през февруари да станат част от осъществяването на държавната стратегия – промени в Закона за предучилищното и учебното обучение в Закона за висшето обучение.
Има публичен консенсус,
че просветителната система би трябвало да се промени и кой ще е министър на образованието и науката след 5 март може би не е от толкоз значимо значение. Ако министър Денков стане министър на образованието и науката, това ще е добре за процеса на смяна “. Така отговори министър Цоков на въпрос какво ще се случи след ротацията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР