Ветроходна лодка, плаваща под български флаг, беше засечена от властите

...
Ветроходна лодка, плаваща под български флаг, беше засечена от властите
Коментари Харесай

Арестуваха двама българи с дрога за 1.5 млн. евро край Сардиния

Ветроходна лодка, плаваща под български байрак, беше засечена от управляващите до остров Сардиния със 100 кг марихуана на борда си, оповестиха италианските медии.
Финансовата армия спря лодката във водите до островчето Торо, което е част от архипелага Сулчис, на юг от Сардиния. Арестувани са двамата трафиканти – българи на 38 и 59 година
Те са били засечени на 30 август от патрулен транспортен съд на морската полиция на Каляри. Тя спряла за контролна инспекция българската лодка с името Samurai Jack, дълга 17 м и на стойност 250 000 евро, с двама души на борда си. След претърсването ѝ полицията разкрила скрити в нея 100 кг марихуана. Тя била пакетирана в обособени пакети, покрити от горната страна с платнище. Пазарната стойност на дрогата се пресмята на 1.5 млн. евро. Лодката на българите била извозена до пристанището на Каляри, където е под контрола на групата за следствие на проведената престъпност.
От началото на 2021 година Финансовата армия на регионалното командване на Сардиния е запорирала 552 кг дрога и е арестувала 29 души при разнообразни интервенции, цитира 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР