Ветото на президента Румен Радев върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс,

...
Ветото на президента Румен Радев върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс,
Коментари Харесай

Атанас Славов не е изненадан от ветото на Радев върху промените в НПК

Ветото на президента Румен Радев върху измененията в Наказателно-процесуалния кодекс , с които бяха възобновени анулираните с Шестата корекция на Конституцията пълномощия на Пленума на Висшия правосъден съвет и на основния прокурор бе предстоящо. Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов, представен от БНР.

Той насочи зов към народните представители да се срещнат с разискванията на правосъдните кадровици по този мотив от края на предходната година преди да решат дали да поддържат ветото на президента или да го отхвърлят.

По думите му имаме временен интервал, само че имаме и директно използване на конституцията . Ако погледнем параграф 23-ти, алинея 2 от конституционната смяна, ще забележим, че там се споделя - двете колегии извършват функционалностите на Висш правосъден съвет и Висш прокурорски съвет. Той поясно, че колегиите би трябвало да извършват функционалностите си в цялост.

Конституцията е дала доста ясни и съответни пълномощия на двата нови съвета и мисля че с дребна редакция на настоящия закон те могат да се приложат на практика още от този миг, само че въпреки всичко изборът е на Народното събрание, добави Славов.
 Радев наложи несъгласие на измененията в Наказателно-процесуален кодекс
Радев наложи несъгласие на измененията в Наказателно-процесуален кодекс

С последните промени правосъдната промяна е на практика анулирана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР