Вестниците Монитор и Политика спират да излизат на хартия, обяви

...
Вестниците Монитор и Политика спират да излизат на хартия, обяви
Коментари Харесай

„Монитор“ и „Политика“ спират да излизат на хартия, Телеграф с нов главен редактор


Вестниците " Монитор " и " Политика " стопират да излизат на хартия, разгласи издателят им " Вестник Телеграф " ЕООД. Съдържанието им и част от част от журналистическите екипи ще бъдат пренасочени към " Телеграф ", " Мач Телеграф " и техния.

Като причина за това от вестникарската група показват " икономическите последствия от пандемията и изключителната интернационална обстановка, довела до нарушение на доставките на печатарска хартия ", както и че е " в отговор на бързата цифровизация на медийния пазар ".

Така вестник " Монитор " ще излезе за финален път на 22 март 2022 година със особено издание, в което ще напомни бележити събития от 24-те години на своето издаване. Преустановява се издаването и на в. " Политика ".

Журналистката Виктория Пенкова, с дълготраен опит в престъпния сектор, е новият основен редактор на в. " Телеграф ", прецизира още издателят по отношение на реорганизацията във вестникарската група. Ралица Тошкова пък е новият търговски шеф, като за нея излиза наяве, че има 20-годишен опит в продажбата на медийни артикули в издателския, радио и онлайн пазар. Била е и част от комерсиалния екип на Нет Инфо, която пък е част от Нова Броудкастинг Груп, притежаваща 100% от дяловете на " Вестник Телеграф " ЕООД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР