Версията, по която криминалистите работят месеци наред, е дълг от

...
Версията, по която криминалистите работят месеци наред, е дълг от
Коментари Харесай

Той държеше плаж и две казина в Слънчев бряг, но с 5 куршума килър сложи край на всичко

Версията, по която криминалистите работят месеци наред, е дълг от близо 1 000 000 евро

На 21 ноември 2006 година някогашният волейболист на „ Славия “ Красимир Димитров – Къро Дебелия стопира джипа си „ Шевролет “ пред столичния ресторант „ Вини “ на бул. „ Цар Борис Трети. Мъжът не чака нахлуване от никого. Той умерено потегля към вратата дружно с другар, с който е дошъл. В този миг телефонът му звънва и той стопира, с цел да поговори. След секунди от тъмнината проехтяват изстрели. Пет от патроните попадат в тила и гърба на жертвата.

Районът бързо се изпълва с полиция. Разследващите са същински озадачени – волейболният национал не е престъпно проявен и не е забъркан със силови групировки. Бизнесът му е ярък – няма опиати, проститутки, оръжие.

„ Убитият не е част от нито една дейна незаконна формация “, безапелационен е тогавашният основен прокурор Борис велчев.

Къро Дебелия не е очаквал нахлуване. Макар че бизнесът му бил сериозен, той ходел без защита. Имал е постоянни връзки с някогашни спортисти, които по това време са босове в подземния свят. Публикации в медиите го свързват с шефа на ВИС Георги Илиев, с който били близки. Димитров не е конфликтен, познатите му го обичат, той е душата на компанията.

Криминалисти стартират да нищят бизнеса му. Той държи столичния хотел „ Славия “, върти търговия, има дялове в две казина в Слънчев бряг, а преди този момент е и концесионер на плажна линия. В бизнеса влиза още през 1991 година, когато с Николай Радулов и Живка Сарачинова записват Държавна фирма КАД, което се занимава с всичко, позволено от закона.

В края на март 1999 година Димитров е вицепрезидент на БФВ и основен кандидат за президент на федерацията. Точно по това време обаче Държавен финансов надзор прави проверка и открива в централата сейф, чието наличие не е намерено в касовите счетоводни книги. Наличието на черна каса остава недоказано, само че поради абсурда Димитров не е определен за президент.

Версията, по която криминалистите работят месеци наред, е дълг от близо 1 000 000 евро, които волейболистът взел от гърци, с цел да разшири хазартния си бизнес. Самият той обичал да залага освен в България, само че и в чужбина.

Друга версия гласи, че е задлъжнял на знакови лица от ъндърграунда, които провеждат
залагания на черно. Според трети – същинската причина за поръчковото ликвидиране е незаконен импорт на цигари. В полицейските разработки обаче няма такива данни.

Странна преживелица свързва името му с един от босовете на СИК – Поли Пантев. През лятото на 1994 година той е претрупан със задачата да отвлече спортиста точно поради контрабандни цигари. Нападението би трябвало да стане пред дома н Димитров в кв. „ Симеоново “, когато се прибира.
Къро Дебелия е без защита, само че похитителите са многочислени и въоръжени. Димитров би трябвало да бъде похитен и закаран с качулка на главата в промишлена постройка в София, където да бъда затворен в неработеща хладилна камера и да бъде държан там 4 денонощия, до момента в който не рухне физически и душевен.

Заради неуместно стичане на събитията отвличането се проваля. Отнася го брачната половинка на Къро, която е нападната дни по-късно пред дома им. Група мъже я пребиват грубо, като й чупят няколко ребра. С това обаче Пантев няма нищо общо, побоят е поръчан от други силов водач.

Днес, съвсем 17 години след убийството, няма даже диря кой може да е поръчал покушението и кой е стрелецът пред ресторант „ Вини “.

Източник " Галерия "

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР