Вероятността Манчестър Юнайтед да спечели трофея в Шампионската лига този

...
Вероятността Манчестър Юнайтед да спечели трофея в Шампионската лига този
Коментари Харесай

По-малко от 1% вероятност Манчестър Юн да спечели ШЛ, сочи анализ

Вероятността Манчестър Юнайтед да завоюва трофея в Шампионската лига този сезон е по-малък даже от %. Това е резултатът от разбор, направен от компания FiveThirtyEight, която се занимава със статистика. Въз основа на специфичен логаритъм са изчислени възможностите на всеки един от 16-те осминафиналиста да сграбчен трофея. Също под % е вероятността това да стори още един гранд - Ювентус.
 Манчестър Сити
Най-вероятен победител в шампионата е с 25%, следван от с 20% и с 15%. Прави усещане, че възможностите на (10%) са по-високи от тези на (4%) и (4%). От значение е и силата на противниците на всеки един от тях на осминафиналите.

Данните са получени въз основа на специфични рейтинги - Soccer Power Index (SPI), които отразяват цялостното положение на всеки един тим.

Всеки отбор има избран рейтинг за офанзива, направен въз основа на това какъв брой гола се чака тимът да осъществя. Аналогичен е рейтингът за отбрана, при който се пресмята какъв брой попадения е евентуално съставът да допусне. После се получава SPI рейтинг, който демонстрира какъв брой точки се чака отборът да завоюва.

Преди началото на сезона този SPI рейтинг на всеки тим се пресмята въз основа на два фактора: рейтингът му в края на предходния сезон и пазарната цена на тима в известната статистическа платформа Transfermarkt.

Вероятностите за трофей:
Манчестър Сити - 25%
Байерн - 20%
Ливърпул 15%
Аякс - 13%
Челси - 10%
Реал Мадрид - 4%
ПСЖ - 4%
Виляреал - 3%
Интер - 2%
Атлетико Мадрид - 2%
Манчестър Юн - под 1%
Ювентус - под 1%
Република България Залцбург - под 1%
Бенфика - под 1%
Спортинг - под 1%
Лил - под 1%
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР