Вероятността двама напълно непознати да се впуснат заедно в пътешествието

...
Вероятността двама напълно непознати да се впуснат заедно в пътешествието
Коментари Харесай

Двама непознати и един рекорд: Около света за 92 часа

Вероятността двама изцяло непознати да се впуснат дружно в пътешествието на живота си не е доста огромна.

Точно това обаче се случва на Джули Бери и Кейси Стюарт. Първата им среща трае по-малко от 24 часа, само че за това време те вземат решение, че ще създадат нещо, което никой преди тях не е реализирал - обиколка на седемте континента за рекордно време.

Мисията им е озаглавена 7in72 (7 за 72), защото първичните им планове са да приключат пътуването за по-малко от 72 часа.

След серия от полети, " натъпкани " в извънредно претрупан график, и тъкмо 92 часа, 4 минути и 19 секунди, двамата пътешественици съумяха да стъпят на Антарктида и счупиха досегашния връх.

По време на това премеждие те прекараха дружно повече време, в сравнение с при първата им среща при започване на 2017 г. 

 

Ето и картата на техния маршрут: 

 



 

 

 

Пътищата на Джули и Кейси се пресичат на концерт на Бони Тайлър в Куийнсланд, Нова Зеландия, където и двамата работят като доброволни паркинг асистенти.

Именно до момента в който контролират автомобилния трафик пред входовете на музикалното шоу, двамата откриват общия си интерес към приключенията и опознаването на международната просвета.

 

Идеята за подобряването на върха обаче идва по-късно, защото по това време и Кейси, и Джули са във вихъра на личните си одисеи. През 2016 година Кейси Стюарт продава цялото си имущество и напуща позицията на вицепрезидент и крийтив шеф в компанията, където работи.

Желанието му е да напусне удобната си зона и да обиколи света, въоръжен единствено с един фотоапарат. Джули Бери се усеща по сходен метод, когато изоставя кариерата си на ефирен продуцент и фамилен съветник, като вместо това стартира да мери триумфа със самолетни билети и вдъхновяващи моменти. 
 

Двамата споделят между тях освен пристрастеността към новите прекарвания, само че и опит в телевизионни риалити продукции - Джули има 36-дневно присъединяване в паметното шоу Survivor, а Кейси e участник в хитовото предаване на ABC - The Bachelorette. 

 

Няколко месеца след първата им среща, Кейси съумява да реализира дългогодишната си фантазия да обиколи седемте континента на земното кълбо, преди да навърши 33 години.

Тогава той счита, че този героизъм ще го удовлетвори изцяло, само че в действителност се оказва, че единствено отключва жаждата за нови завършения и той стартира да пресмята какъв брой бързо би могъл да повтори обиколката. И стига до извода, че Джули е единственият човек, който може да му помогне в това начинание. 

След като се свързва с нея, двамата небрежно сформират проект за възстановяване на международния връх на Гинес, като за задачата би трябвало да паднат под 120 часа (или тъкмо пет дни). Решават да потеглят на 13 декември 2017 година от Сидни, Австралия, и да финишират на Антарктида три дни по-късно.

В хода на пътешествието се пробват да се придъжат към първичния график допустимо най-строго, само че снежните виелици на Ледения континент ги забавят с близо 20 часа, заради което общата дълготрайност на обиколката надвишава плануваните 72 часа и продължава малко над 90.  

Другият огромен риск произтича от желанието им да се срещнат с културата на всяка страна, която посещават, преди да се трансферират на идващия полет.

Но макар всички тествания, неналичието на сън в продължение на 48 часа и вероятността да пропуснат " на косъм " няколко полета, те въпреки всичко съумяват да реализират фантазията си и да създадат впечатляващи фотоси по време на пътуването. 

Засега Кейси и Джули нямат проекти за бъдещето, само че и двамата се надяват да продължат общите си завършения и вероятно да счупят още някой връх по пътя./  profit.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР