Вероятността да влезем в спирала от избори, особени при наличието

...
Вероятността да влезем в спирала от избори, особени при наличието
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Надявам се да не се правят опити за преминаване към президентска република

Вероятността да влезем в серпантина от избори, особени при съществуването на толкоз рецесии е огромна. Това може да бъде употребявано, с цел да се настрои обществото, че парламентарната народна власт не работи и би трябвало да преминем към президентска република. Това съобщи Ивайло Мирчев от “Демократична България ” в политически коментар за предаването “Въпросите ” по TV1.

“Надявам се това да не е крайната цел, защото никога не е потребно за България. Както също се надявам да има разсъдък на идните избори и той да победи. Ако се окажем в сходна настройка или по-тежка, ще бъде доста мъчно да се сформира ръководство ”, сподели някогашният депутат.

Той дефинира като сериозна вероятността да се стигне и до нови парламентарни избори през февруари на фона на икономическата рецесия и предстоящите високи цени на енергоносителите, както и поради вероятната настройка в идващото Народно заседание. “Газът ще стигне, само че рецесия ще има и тя ще е по-скоро икономическа ”, добави някогашният член на енергийната комисия в Народно събрание, който подсети, че се задава и криза.

Ивайло Мирчев съобщи, че в предходното държавно управление вследствие на феодализацията на министерствата не са били направени задоволително смени в основни компании, като ЕСО и “Булгартрансгаз ”. Той разкритикува и шефът на “Булгаргаз ” Людмил Йоцов, който преди дни съобщи, че е приел на смешка опасността на Русия да спре газа.

“Ако за някой в “Булгаргаз ” си мисли, че това може да е подбив, за нас в енергийната комисия и в съдружния съвет не беше. Бяхме обезпокоени. В енергийната комисия нямаше индикации, че в “Булгаргаз ” одобряват тези закани на смешка или си описват вицове. На чуванията в Народно събрание ни уверяваха, че взимат извънредно съществени ограничения за превъзмогване на тази рецесия, макар че постоянно даваха незадоволително съответни отговори, а от време на време и арогантни ”, сподели той.

Според него е станало ясно, че в “Булгаргаз ” липсва потенциал по какъв начин се резервира лот на терминал за полутечен газ. “Това го установихме малко по-късно след всичките уверения, че всичко е наред и нещата с поръчките вървят в темп ”, сподели той.

Ивайло Мирчев упорства, че в този момент не е моментът за сключване на дълготраен контракт за доставка на газ, защото цените са прекомерно високи. Той също по този начин счита, че при добра организация няма да има проблеми с доставки на газ за зимата, а задачата е газохранилището в Чирен да бъде цялостно 80-85%.

По отношение на ЕСО Мирчев показа, че сега са блокирани вложения за създаване не енергийни мощности за над 20 гигавата. Той сподели, че “Демократична България ” е упорствала за промяна на управлението на ЕСО.

“Имаше много индикации и обосновани подозрения, че е допустимо не всички чиновници в съответните държавни сдружения, които би трябвало да обезпечат газа, да работят в полза на страната. На доста равнища има хора, назначена от предходното ръководство на ГЕРБ, които заради стопански или заради други аргументи затрудняваха връзката. Енергийната взаимозависимост води до геополитическа взаимозависимост и води до това страната ни да взима верните за нас решения ”, сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР