Вероятно всеки един от вас поне веднъж се сблъсквал със

...
Вероятно всеки един от вас поне веднъж се сблъсквал със
Коментари Харесай

Не вярвате, че всичко, което ви казват хората, е лъжа и измама? Напразно…

 Вероятно всеки един от вас най-малко един път се сблъсквал със обстановка, в която някой ви споделя едно, а прави нещо напълно друго. Защо се случва това? Дали е неистина, уязвимост, неувереност… Какво движи хората в този миг?

В Живота е доста значимо да можете да разбирате хората. И Още повече: това е извънредно!  Без него в никакъв случай няма да имате сполучлив персонален живот. Без него няма да имате положителни връзки с сътрудници. И даже с същински другари няма да се сдобиете без способността да разбирате хората.

Запитайте се – можете ли да вършиме това? Можете ли да „ чувствате “ другите? Знаете ли какво да очаквате от тях? Колко разрушени сърца … какъв брой излъгани вложители … какъв брой правосъдни каузи … А казусът е еднакъв на всички места – неспособността да се схващат хората.

Но по какъв начин да се научим на това? За начало запомнете едно просто нещо: всичко, което хората ви споделят, е неистина. Звучи ужасно, нали? Всичко, което човек споделя, е лъжа – тъй като е всичко е или по-добро, в сравнение с е, или по-лошо.

Никога не слушайте какво споделят хората – наблюдавайте техните подсъзнателни настройки. Истината е в подсъзнателната стратегия, която всеки от нас има.

Ако човек каже, че желае милион $, това правилно ли е или не? Лъжа! Той нещо премълчава. Той желае милион $, само че без да направи нищо за това. Без да се напряга. Така ли е или не? Проверете го! В противоположен случай към този момент би имал този милион.

Ако ви се паднал акумулаторът на колата, вие се обаждате на приятеля си и той споделя, че ще пристигна и ще ви помогне. Той лъже! Той ще пристигна и ще направи всичко вместо вас. Ще дойде, самичък ще свърже жиците, самичък ще ревизира всичко и самичък ще ви помогне. Има една стратегия в неговото подсъзнание – да помогне на приятелите си, да направи всичко поради приятелите си.

Друг другар ви споделя: “Аз постоянно ще ти оказа помощ! Обади се когато и да е! Братко, каквото искаш. “  И той също лъже. Зависи от желанието му. Ситуацията сигурно ще се случи, когато той отговори: „ Слушай, през днешния ден няма по какъв начин … Едно, второ, трето … Хайде идната седмица. “ Познато ли ви е? И още по какъв начин …

Поговорката „ Приятел в потребност се познава “ чували ли сте? Това, което човек фактически ще направи, по какъв начин да работи, е в подсъзнанието му. Наречете го подсъзнателна витална стратегия.

Ето за какво си казжете: „ Първо би трябвало да го опознаем по-добре ” – преди да изградим връзки. Но в действителност би трябвало да разберете не него, а подсъзнателната му витална стратегия.

Какво си мислите, когато брачният партньор споделя на жена си, че няма да и изневерява … – правилно ли е или не? Не вярвайте на някоя от думите му, погледнете неговата подсъзнателна витална стратегия.

Неговите привички. На неговите склонности и ползи. Инстинктите му. Всички отговори са там! Веднъж е изневерил – всичко, повторно да го направи това е въпрос на технология. Ако брачният партньор е изневерил на брачната половинка си – той ще направи това още веднъж с възможност 90%. Рано или късно. След година, а може би и след 10 години.

Подсъзнанието е хиляди пъти по-могъщо от съзнанието. И в случай че ни се коства, че един ден ще можем да променим себе си – това не е нищо повече от самозаблуда. Ние действаме единствено в сходство с подсъзнателната стратегия на живота, която е заложена във всеки един от нас.

Нашият мозък е в прочут смисъл компютър. Самият той, без присъединяване на съзнанието, дефинира честотата на стесняване на сърдечния мускул. Самият той съвършено контролира броя на вдишванията и издишванията. Самият той дефинира по кое време е належащо да отидем до тоалетната. Той взема решение дали ни е студено или топло, той дефинира дали желая сладко или солено.

80-90% от живота си ние прекарваме на автопилот. През цялото това време ние следваме тази стратегия. Наблюдавайте себе си и ще се изненадате. Ще се чудите по какъв начин ръцете ви сами въртят кормилото надясно, когато би трябвало да завиете надясно. А преди този момент автоматизирано сте присъединили мигача.

Наблюдавайте себе си – и ще забележите по какъв начин един ден наподобява на различен. Колко сходни са дейностите, които изпълняваме през днешния ден, на следващия ден. Тези модели, тези повторения, са моментите на проявяване на подсъзнателната ни витална стратегия.

Ето за какво, в случай че хората ви кажат едно нещо, а работят по друг метод, и това ви изненадва – просто не знаете да разбирате хората. Не сте могли да предположите / да очаквате / да повярвате/ да привикнете … Може би това ще пристигна с опита. Но с цел да се ограничите от такива неприятни изненади, наблюдавайте деликатно.

Научете се да разбирате хората!

brainum

В подсъзнанието ни са записани десетки отрицателни стратегии. Как да ги изтрием?

 

Повечето от отрицателните стратегии пораждат в детството. Тъй като детето е отворено към света, доверява се на родителите си и се пробва да „ бъде добричко. “ Но и в съзнателните години…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР