“Вероятно войната ще е дълга и тежка. Това каза в

...
“Вероятно войната ще е дълга и тежка. Това каза в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Вероятно войната ще е дълга и тежка

“Вероятно войната ще е дълга и тежка. ” Това сподели в ефира на bTV, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност.

КСНС не е свикван от година и половина

Нинова разяснява тематиката под знака на протичащото се в Израел след офанзивата на „ Хамас “.

„ Той е главнокомандващ на българската войска. Имаме един министър на защитата, който е безусловно несъответстващ и нездравословен за българската политика. Президентът проспа войната в Украйна, в този момент не подхваща никакви ограничения. На този съвет се събираме всички водачи на парламентарно показани партии, службите, Министерски съвет. Това е мястото, където България може да създаде единна позиция “, сподели Нинова.

„ Да го свика, в случай че си почитаме институциите, разделянето на управляващите и правовата страна, това е написано в Конституцията. В такива случаи се привиква КСНС и чакам президентът да съблюдава това условие, написа в закона, че би трябвало да го прави на всеки три месеца. Не го е правил година и половина “, разяснява тя.

 БСП няма да трансформира вота на съмнение в предизборна акция

„ В момента ръководещите убиват българската енергетика. Ние митингите на въглищните централи ги гледаме в подтекста на доста по-голямото. Взеха решение да продадат двата атомни реактори на Украйна в миг, в който Европа разгласи нуклеарната сила за зелена “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

“Няма нараснал риск за България от терористични закани.Нивото остава най-ниско – трето равнище, което значи, че би трябвало да се внимава. ” Това съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Според него за този миг са извършени две съвещания сред службите, военна полиция и представители на Министерския съвет.

“Ситуацията в Израел се трансформира доста бързо. Има сериозна заплаха от развиване на спора и неговото ескалиране, защото има такива индикации. Това може да докара до повишение на бежанските потоци, до опасности, свързани с доставката на първични материали, оттова и техните цени ”, сподели Денков. Има по-общи опасности на световно равнище, само че ще приказваме за тях в идващите дни, разяснява още министър председателят.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР