Вероятно ви е направило впечатление, че в кутията на новите

...
Вероятно ви е направило впечатление, че в кутията на новите
Коментари Харесай

Ето защо никога да не изхвърляте торбичките със силикагел от кутията за обувки

Вероятно ви е направило усещане, че в кутията на новите ви обувки или чантата, която сте си купили, има дребната хартиена торбичка с дребни гранули. Не бързайте да я изхвърляте. Това е силикагел или по-точно силициев диоксид, който има куп приложения.

При контакт с вода топченцата от това вещество стартират интензивно да всмукват влагата и точно заради тази причина се слагат в обувки, чанти и съоръжение. И защото абсорбиращите им свойства могат да бъдат потребни освен за новите артикули, ще споделим няколко приложения на силикагела.

Телефон и камера

Ако инцидентно изпуснете телефона или камерата си в локва или в тоалетната, изключете го, извадете батерията и картата. И по-късно го поставете в резервоар с няколко торбички силикагел. Оставете телефона за една нощ, преди да го включите още веднъж (в краен случай силикагелът може да бъде сменен с ориз).

Самобръсначки

Съхранявайте самобръсначките си в резервоар с няколко торбички силикагел в него. По този метод гелът в тях няма да засъхне бързо и ще ги ползвате по-дълго.

Инструменти и пирони

Сложете две торбички със силикагел в кутията с принадлежности и пирони. По този метод ще ги предпазите от наслойка.

Бижута

Среброто потъмнява основно заради съхранението във влажни условия, тъй че е добре да сложите торбичка силикагел във вашата кутия за бижута. Среброто няма да потъмнее толкоз доста. Можете да извършите същото с приборите за хранене и други сребърни предмети.

Спално долни дрехи и кърпи

За да предотвратите появяването на миризма на влага в килера, а бельото и кърпите да не миришат на мухъл, сложете няколко торбички силикагел на рафтовете. Това несъмнено ще помогне.

Обувки и чанти

Ако сте намокрили обувките си денем, може да изсипете в тях две торбички силикагел.

Можете също да ги поставите в чантата за фитнес. Така ще се избавите от неприятната миризма.

Семена за разсад

За да предпазите семената от влага, изгниване и мухъл по време на предпазване, поставете плик силикагел в съда, в който ги съхранявате.

Куфари

За да предотвратите появяването на неприятна миризма в куфара, поставете торбичка със силикагел в него.

Витамини и хапчета

Много хора съхраняват медикаментите си в шкафа в банята. Обикновено не се предлага да го вършиме, само че в случай че въпреки всичко това е най-удобното място за вас, сложете торбичка с топчета на рафта в шкафа.

Съвет: Когато не употребявате торбичките със силикагел съгласно напътствията, дръжте ги в херметически затворен съд, с цел да предотвратите поемането на влага от въздуха. Ако забележите, че гранулите към този момент не всмукват влагата, поставете ги върху лист хартия за печене във фурната за половин час при температура от 100 градуса. Те бързо ще изсъхнат и още веднъж ще може да ги употребявате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР