Вероятно стотици, дори хиляди са хората, които изчезват ежедневно и

...
Вероятно стотици, дори хиляди са хората, които изчезват ежедневно и
Коментари Харесай

Знаменитостите, които изчезнаха безследно

Вероятно стотици, даже хиляди са хората, които изчезват всекидневно и по този начин и в никакъв случай не излиза наяве какво тъкмо се е случило с тях. Но по някаква причина е по-шокиращо, когато това се случи на някоя обществена персона. Дали тъй като се дава повече публичност, или пък тъй като се допуска, че известността може да обезпечи спомагателна отбрана от произшествия и несгоди...
 Клеопатра, Лудвиг ван Бетовен, Уинстън Чърчил, Алберт Айнщайн и желанията и на още велики персони към храната
Храната - огромната уязвимост на великите персони в историята

Кой и какво е обичал да си похапва

В реалност всички сме еднообразно уязвими. Дори, в случай че се замислим, известните - политици, артисти, музиканти - още повече, точно поради огромните цели и упоритости. И в случай че надникнем в историята, излиза наяве, че има доста персони, които мистериозно изчезват и чиито тела по този начин и в никакъв случай не биват открити.

Амелия Еърхарт

Амелия Еърхарт може би е най-известният липсващ човек в света, напомня StarsInsider. Тя е известна с това, че е първата жена летец, прелетяла сама над Атлантическия океан през 1932 година

През 1937 година тя взема решение да сложи нов световен връх, предприемайки сама околосветско странствуване. Единственият ѝ придружител е нейният навигатор Фред Нунан. Двамата съумяват да изминат близо 35 405 км от плануваните 46 670, когато изпадат в неволя - дефицит на гориво. Еърхарт се пробва да потърси помощ, до момента в който лети над Тихия океан, само че връзката е прекратена.

Падналата летателна машина по този начин и не е открита до ден сегашен, макар обширните търсения - и директно след случая, даже и в днешни дни. Изчезването на Амелия е обект на интерес от страна на историци, учени, даже теоретици на тайните теории. 

Соломон Нортъп

Роденият като свободен афроамериканец през далечната 1808  година Нортъп е принудително похитен и продаден в иго. След доста години и хиляди инциденти той съумява да върне свободата си и даже написа записките " Дванадесет години иго " - които след това са превърнати във филм, спечелил Оскар през 2013 година

За страдание това не е щастливият завършек на неговата история. След повторното си избавление той става пътуващ преподавател, само че изчезва ненадейно през 1857 година до момента в който е в Канада. Някои считат, че той още веднъж е бил похитен и продаден в иго или погубен поради идеалите си за унищожаване на робството.

Харолд Холт

Холт става министър-председател на Австралия през 1966 година Той служи на родината си досега, в който ненадейно изчезва един ден през 1967 година В този ден той взема решение да поплува наоколо до обичания си плаж, само че по този начин и в никакъв случай не се завръща. Дрехите му са открити на пясъка, по този начин, както ги е оставил, само че не е открита друга диря от него.

Известно е било, че Харолд е добър плувец, само че се спекулира, че или е бил причакан и погубен в морето, или пък атакуван от акула. След гибелта му е фиктивен израза " да си като Хари Холт " - което значи ненадейно да изчезнеш.

Джийн Спанглър

Джийн Спанглър е модел, танцьорка и актриса от Златния век на Холивуд. Един ден тя напуща дома си, като споделя на фамилията си, че ще се срещне с някогашния си брачен партньор, с цел да обсъдят издръжката на детето, а по-късно ѝ предстоят нощни фотоси за филм. Тя по този начин и в никакъв случай не се прибра у дома, а след това се оказва, че нито една от ангажиментите ѝ не е била вярна.

На пръв взор наподобява, че тя самата е възнамерявала своето " изгубване ", до момента в който два дни по-късно не е открита дамската ѝ чанта, чиито презрамки са скъсани - по този начин като че ли някой я е издърпал принудително от ръцете ѝ. Повече от 160 души стартират да търсят Джийн, само че по този начин и не откриват никакви следи от нея. Нейният случай остава отворен и до през днешния ден, макар че се допуска, че е умряла още когато изчезва през 1949 година, едвам на 26-годишна възраст.

Глен Милър

Глен Милър, роден през 1904 година,  е най-продаваният джаз музикант през 30-те и 40-те години на предишния век в Съединени американски щати и даже е определян като един от най-великите на всички времена. Той свири на тромбон, а също така е сполучлив композитор и диригент.

През Втората международна война той се причислява към военновъздушните сили, където е потребен и със своите музикалните умения. През 1944 година подхваща пътешестване до Франция, с цел да изнесе концерт дружно с групата си пред войските в Париж. Самолетът му обаче по този начин и не доближава задачата си - машината изчезва някъде над Ламанша. Така и в никакъв случай не са открити следи нито от Милър, нито от неговите спътници.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР