Вероятно сте забелязали, че все повече световни лидери, политици и

...
Вероятно сте забелязали, че все повече световни лидери, политици и
Коментари Харесай

Защо все повече бизнес лидери, политици и учени са песимисти относно бъдещето?

Вероятно сте забелязали, че от ден на ден международни водачи, политици и учени са извънредно песимистични по отношение на опасността за бъдещето след Covid-19. Те се тревожат най-много, че след края на пандемията неравномерното икономическо възобновяване на страните може да задълбочи разделянето сред другите страни.

" Повече от 84% от световните специалисти, интервюирани от Световния стопански конгрес, са загрижени за вероятностите за света ", написа CNN Business, цитирайки данните от нов отчет за световните опасности, направен от Световния стопански конгрес (WEF).
 Пандемията направи богатите по-богати, а бедните още по-бедни
Пандемията направи богатите по-богати, а бедните още по-бедни

Според изследване

Според него единствено 12% от специалистите са позитивно настроени за бъдещето икономическо положение на планетата, а едвам 4% споделят, че са твърди оптимисти.

" Повечето интервюирани хора чакат идващите три години да се характеризират или с непрекъсната неустойчивост и доста изненади, или с огромно интернационално разделяне сред спечелили и губещи ", оповестяват специалистите от WEF.

И защото към януари 2022-а година едвам половината от международното население е изцяло имунизирано, WEF счита, че неравенството при имунизирането основава друго икономическо възобновяване, " което рискува да ускори към този момент съществуващите обществени разцепления и геополитическото напрежение ".

Само 11% от близо 1000 финансови специалисти и бизнес водачи, дали отговор на изследването на групата, чакат световното икономическо възобновяване да се форсира през идващите три години.

Развиващите се страни, като се изключи Китай, ще изостанат още повече от развитите стопански системи, демонстрира изследването. Повече от 40% от специалистите и водачите, изследвани от WEF, идват от света на бизнеса, 16% съставляват държавните управления, а 17% работят в университетските среди. Приблизително 45% живеят в Европа, 15% са от Северна Америка, а 13% се намират в Азия.
 Кои страни се оправиха най-добре с пандемията в стопански проект и кои най-зле?
Кои страни се оправиха най-добре с пандемията в стопански проект и кои най-зле?

Ирландия бележи впечатляващ растеж

" Икономическите последствия от пандемията се ускоряват с дисбаланс в пазара на труда, протекционизъм и разширение на цифровите, просветителните и професионалните пропуски, които рискуват да разделят света на разнообразни траектории ", споделят от Световния стопански конгрес, които неотдавна оповестиха, че ще отсрочат срещата на върха през 2022-а година в Давос, Швейцария. Заради пандемията.

В резюме можем да кажем, че в топ 10 на най-заплашителните световни опасности се подреждат задълженията, неприятното цифрово ръководство, адрените авбиции на някои страни, напрежението, сред Русия и западния свят, бавният преход към по-чиста сила и климатичната рецесия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР