Вероятно мнозина от вас ще се съгласят, че оригиналната трилогия

...
Вероятно мнозина от вас ще се съгласят, че оригиналната трилогия
Коментари Харесай

Star Wars Outlaws ще използва технология, която пресъздава усещането от оригиналната кинопоредица

Вероятно мнозина от вас ще се съгласят, че истинската трилогия от света на „ Междузвездни войни “ има достолепия, които липсват в идващите филми от поредицата. В най-общ проект може да кажем, че това е цялостното чувство на картината, на света. И до момента в който е подозрително дали Disney могат да възпроизведат това изцяло чувство, то от Ubisoft Massive считат, че ще съумеят да го създадат със Star Wars Outlaws.

В диалог за идващия брой на EDGE, креативният шеф на играта Джулиан Герити приказва точно за това. Той изяснява, че тъй като действието в Outlaws се развива сред събитията, показани в „ Империята “ („ Империята отвръща на удара “) и „ джедаите “ („ Завръщането на джедаисте “), желанието на него и сътрудниците му е било да пресъздадат точно това възприятие у фена, което основават упоменатите филми. Това се явява и повода Massive да разработят технология особено за Outlaws, като прибавят към картината техники, като винетиране на фотосите, гранулираност на картината, техниката на „ дишаща леща “, изгледът, предоставян от фотосите с по-дебели лещи и предаване на отблясъците от лещата. Всички тези дребни на тип неща, счита Герити, ще оставят у играещия възприятието, че гледа филм.

Всичко това се комбинира дружно до най-малката детайлност, като съгласно Герити това, което в действителност дефинира образния език на „ Междузвездни войни “ се крие в процеса на редукция. Процесът по дизайна на лещите изисква всичко да бъде редуцирано до най-съществените му свойства. The Loadout, които ни предават думите на Герити, привеждат, че киематографът Джилбърт Тейлър употребява за първия филм от поредицата 35-милиметров филм и съоръжение, като Dykstraflex камери, Mitchell VistaVision камери,както и такива от сериите Panavision Silent Reflex PSR.

Забележително звучат обясненията на Герити по отношение на вниманието към детайла, който обръща Massive с Outlaws. Така да вземем за пример, той споделя, че инвентара на Кай Вес е основан с мисъл за провокациите, които са срещнали основателите на истинските филми през 70-те и 80-те години на предишния век, пред които те са се изправили. Като да вземем за пример да вземат нещо от всекидневието и да го създадат, тъй че да наподобява на „ нещо от „ Междузвездни войни “. „ Мога да загатна за нещо, което наподобява толкоз банално, като индустриалния дизайн на бинокъла на Кай. Тук ще видите език на формата, който въпреки и въодушевен от 70-те и 80-те е съвсем отвън времето “, споделя Герити. Сам Комри от The Loadout привежда, че упоритостите на Ubisoft Massive във връзка с Outlaws не са нещо за гейм промишлеността. Така да вземем за пример Naughty Dog имат тази концепция за кинематографично прекарване във връзка с сериите The Uncharted, а Sucker Punch основават за Ghost of Tsushima специфичен филтър, който да основава чувството, че гледате филм на известния японски режисьор Акира Куросава.

В същото изявление Герити приказва повече и за планетите, където той разкрива, че те няма да са процедурно генерирани, а мащаба на една планета ще е равностоен на две до три зони от света на Assassin’s Creed Odyssey.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР