Вероятно изненада за мнозина, но сокът от захарна тръстика има

...
Вероятно изненада за мнозина, но сокът от захарна тръстика има
Коментари Харесай

Какви са неподозираните, здравословни ползи на сок от захарна тръстика

Вероятно изненада за мнозина, само че сокът от захарна тръстика има няколко здравословни изгоди и употребяван в умерени количества спомага за доста удобни процеси в нашия организъм, като да вземем за пример:

1. Бърз източник на сила

Ако сте обезводнени или с намалено кръвно, то сокът от захарна тръстика ще спомогне за набирането на изгубените количества захар в организма и ще възвърне гладко нейните равнища. Изключително потребно при хора със забързано всекидневие, които постоянно не помнят да набират нужното си количество вода, което изключително през лятото, може да е доста рисково.

2. Полезна при диабетици

Обратно на общото разбиране, че диабетиците не би трябвало да допират каквато и да е захар, то има такава, като сок от захарна тръстика, която в действителност ще им спомогне за контролиране на глюкозата в организма. Разбира се, това би трябвало да се случи и след рекомендация от доктор, с цел да може да се използва в количества, в които сокът ще бъде в действителност потребен, а не нездравословен.

3. Спомага вярната функционалност на черния дроб

Изключително потребен за черния дроб и изключително при случаи на жълтеница. Сокът от захарна тръстика усъвършенства работата на един от най-важните ни органи и спомага за заболяванията, свързани с него. Захарната тръстика спомага за усъвършенстване на електролитния баланс в тялото ни, като по този метод защищава черния дроб от увреждане.

4. Подобрява имунната система, зъбите и кожата

Захарната тръстика съдържа извънредно доста минерали, които са изключително значими за добър и мощен имунен отговор на тялото ни. Допринася за по-здрави зъби и сияйна кожа, тъй като съдържа доста калции, магнезии и фосфор, които с изключение на изброените, спомагат и за добра костна конструкция.

5. Полезен и за съкращаване на тежестта

С високо наличие на фибри и положителни захари, сокът от захарна тръстика ще ви държи сити по-дълго време и ще спомогне за контролиране на равнищата на холестерол, като по този метод подобрява поддържане на обикновено телесно тегло.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР