Вероятно идеята за дете и куче в един дом ни

...
Вероятно идеята за дете и куче в един дом ни
Коментари Харесай

Кучетата, децата и как домашните любимци им помагат да учат

Вероятно концепцията за дете и куче в един дом ни звучи като цялостна лудница. Но добре знаем и че домашният любим може да научи хлапето на отговорности, по тази причина като че ли плюсовете от наличието му наклоняват везната.

Особено след резултата от последно проучване, което демонстрира, че има директна връзка сред кучетата и желанието на децата да четат повече. Според него, децата четат по-дълго, когато са в компанията на домашния си любим и той е техен слушател.

Освен това, хлапетата са по-задълбочени в прочетеното и по този начин запомнят доста повече, на инат на нашето мислене, че кучето единствено ще ги разсейва.

Това проучване е с акцент върху читателските качества на децата, които занапред се учат да четат. Но те съумяват да се оправят даже и с по-сложни текстове, с помощта на поддръжката на четириногите, написа Daily Mail.

Възрастта и породата на кучето нямат никакво значение в тази ситуация, тъй като всички се оправят еднообразно добре със задачата да стимулират дребните си другари да бъдат по-четящи и знаещи. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР