Вероятно дъждът подплаши недоволните днес в Кърнаре. Да протестират излязоха

...
Вероятно дъждът подплаши недоволните днес в Кърнаре. Да протестират излязоха
Коментари Харесай

Взимат нечувани мерки срещу циганите в Кърнаре

Вероятно дъждът подплаши недоволните през днешния ден в Кърнаре. Да стачкуват излязоха едвам към 50 индивида.

Както БЛИЦ заяви, те стачкуват против циганските безчинства. Тримата заместител кметове на община Карлово бяха на място, с цел да оповестят на протестиращите какви ограничения е подхванала локалната власт.

Проведени са срещи с управлението на горско стопанство "Клисура " и с районната дирекция по защита на горите.

Още на следващия ден в Кърнаре ще бъдат разлепени телефонни номера, на които всеки, станал очевидец на нарушавания в горския фонд от страна на ромите, на такива с каруци, които транспортират дърва - хората могат да се обаждат и алармират. Всеки сигнал ще бъде проверяван.

Ще бъдат глобени строго и тези, които си купуват противозаконни дърва.

Проведени са срещи и с отдел "Социално подкрепяне и протекция на детето ", с цел да се реши казуса с ромските фамилии, които не се грижат за децата си.

Направени са 51 констативни протокола за противозаконните къщи на ромите в махалата. След 30-дневен период община Карлово стартира да събаря.

Междувременно ще се направи общо заседание, на което да участват ромите и властимащите, с цел да може тези, които желаят купят имот, да си построят къща и да заплащат налози, ток и вода.

Установено е, че противозаконните постройки в махалата са общинска благосъстоятелност, на компания, частни парцели и горско стопанство.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов чака среща и е написал писмо до вътрешното министерство с гледище незабавно да бъде отворен полицейски сектор в прилежащото село Розино, където са съсредоточени най-вече роми.



Пред БЛИЦ протестиращи обявиха, че ще излизат всяка седмица, до момента в който не бъде решен въпросът с ромските безчинства.

Протест ще има още веднъж на 9-ти юни от 18 часа.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР