Веригата за търговия с мобилни телефони Handy спира работа и

...
Веригата за търговия с мобилни телефони Handy спира работа и
Коментари Харесай

Веригата Handy спира работа и затваря офисите си в страната

Веригата за търговия с мобилни телефони Handy стопира работа и затваря всичките си офиси в страната. Това излиза наяве от публично известие на уеб страницата на компанията. В него се показва, че сдружението краткотрайно прекратява активността си от март месец.

Преди години компанията имаше съществено наличие на пазара, като работеше в партньорство с " Мобилтел ". Договорът на веригата с телекома е преустановен на 2 март, което е довело до затварянето на обектите й.

Запитани от Money.bg за какво приключват партньорството, от телекома дадоха отговор, че " повода за прекратяването визира поверителна комерсиална информация и не може да бъде обществено коментирана в това число и от съображения, свързани със спазването на антиконкурентното законодателство ".

От формалната информация излиза наяве, че от 12 март 2018 година претенциите за вреди по мобилни устройства, купувани от Handy, ще се одобряват в офисите на застрахователното сдружение " Евроинс " в цялата страна.

" Уведомяваме Ви, че краткотрайно се постанова и смяна в процедурите за приемане на артикули по претенция (стоки за сервиз) ", показват от компанията и поучават клиентите си при нужда да се извърнат към формалните сервизи на обособените марки мобилни устройства.

" За всички устройства закупени в пакет с абонаментен проект на Мтел, рекламации се предявяват в магазинната мрежа на " Мобилтел ", означават още от веригата.

Любопитно е, че известието е оповестено в уеб страницата на компанията - handy.bg. Домейнът дълги години бе благосъстоятелност на друга компания и веригата се опитваше да го придобие. През 2010 година съумя да принуди притежателя да спре да го употребява поради записаната комерсиална марка, а след това и да го закупи.

Handy и " Мобилтел " започнаха да работят в партньорство през 2005 година, като преди този момент компанията имаше контракт с някогашната " Глобул ". Веригата оферираше опция с изключение на за закупуване на мобилни телефони и такава за избор на абонаментни проекти към " Мтел ", като в нейните обекти се правеха и заплащания към оператора. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР