Веригата за мебели Ikea иска да намали цените на стоките

...
Веригата за мебели Ikea иска да намали цените на стоките
Коментари Харесай

Собственикът на Ikea планира разходи от $1,1 милиарда за да намали цените на стоките през 2024 година

Веригата за мебели Ikea желае да понижи цените на стоките си от следващата година и е подготвена да влага в това. Ingka Group, която има 90% от магазините на Ikea в международен мащаб, възнамерява да влага 1,1 милиарда $, с цел да поеме нарастванията на разноските и да понижи цените на своите мебели. Това решение е взето след месеци на висока инфлация, блъснала портфейлите на клиентите, сподели заместител основния изпълнителен шеф Хувенсио Маесту пред изданието Fortune.

Компанията е заделила 1,1 милиарда $, с цел да може да избегне прехвърлянето на възходящите разноски към клиентите. Това промяна на тактиката, която е прилагала през последните години.

Продължително повишаване на цените към този момент месеци наред и по-високите лихвени проценти започнаха да въздействат на клиентите, изключително в еврозоната и Обединеното кралство, където инфлацията доближи връх от 10,6% и 9,6% предходната година. Маесту оповестява, че в този момент е моментът да се даде малко отмора на тези консуматори, представен от Fortune. " Ikea е основана за рецесия ", заключва той.
 Ikea към този момент има 6 обекта у нас - къде е най-новият
Ikea към този момент има 6 обекта у нас - къде е най-новият

Той предлага селекция от над 1000 продукта

Ingka резервира цените предходната година, като реши да поеме повече разноски. Оперативната облага на групата остана непроменена на стойност от 2 милиарда евро през 2023 година, съгласно данни за приходите.
 Ikea стартира да понижава цените на продуктите си
Ikea стартира да понижава цените на продуктите си

След година с растяща инфлация и слаби потребителски настройки

Инфлацията в основните пазари на Ingka в Европа и Съединени американски щати постепенно се приближава до целевия % от 2%, като цените на нетрайните артикули като мебелите на Ikea порастват с по-бавни темпове от храните и напитките.

За понижаване на цените на Ikea се заприказва наскоро. Вероятно това е и повода за повече клиенти. Ingka усили приходите си с 5,4% предходната година до 44,3 милиарда евро.

Компанията възнамерява да похарчи и 314 милиона евро за бонуси на личния състав тази година. Броят на личния състав на Ingka се сви със 7% до 165 000 души предходната година, което се дължеше главно на напускането на компанията от Русия, което я принуди да се сбогува с 10 000 чиновници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР