Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придоби

...
Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, придоби
Коментари Харесай

Шведски медицински лаборатории „Синево България“ обявиха придобиването на СМДЛ „Статус“ във Варненския регион

Верига лаборатории Синево България, част от шведската Medicover Group, закупи основаната във Варна частна медико-диагностична лаборатория Статус. Тази стратегическа стъпка уголемява наличието на Синево България в страната, добавяйки към националната ѝ мрежа още 5 лаборатории и 25 манипулационни на територията на Варна и Североизточна България, достигайки общо 11 лаборатории и 70 манипулационни.

„ Инвестицията на Medicover Group и съдействието сред Синево и Статус ще подсигуряват на общността в района елементарен достъп до проучвания на международно равнище. Обединените сили, експертни познания и опит на двете организации ще подобрят още повече качеството, разнообразието и достъпността на медицински диагностични услуги в района. Това обединение ще тласне Синево напред към нейната цел да обезпечи достъп на всеки българин до безкомпромисни диагностични услуги “, разяснява доктор Себастиан Ротариу, шеф на лаборатории Синево България.

“Почти 20 години след основаването си, Лаборатория Статус минава в нов първокласен стадий на своето развиване! Статус става част на шведската верига лаборатории Синево. За първи път, на варненска територия ще бъде осъществена европейска инвестиция в здравно заведение. Избирайки нас, сътрудниците ни от Швеция са оценили високо основаното и поддържано качество на лаборатория Стату ”, разяснява доктор Светослав Тодоров, шеф на лаборатории Статус.

Новината за придобиването бе публично оповестена по време на прес конференция, състояла се на 30-ти юни с домакини Стафан Тернстрьом, основен действен шеф на Medicover Diagnostic Services, Н. Пр. госпожа Катарина Рангнит, дипломат на Швеция в България, която идва за първи път във Варна особено за събитието, доктор Станислав Тодоров, шеф на лаборатории Статус и доктор Себастиан Ротариу, шеф на лаборатории Синево България. Присъствието на посланика на Швеция показва мощните стопански връзки сред двете страни, съществеността на шведските вложения в българското опазване на здравето и гласуваното доверие на Medicover Group.

Събитието бе почетено от госпожа Анастасия Георгиева - шеф на дирекция „ Здравеопазване “ гр. Варна, госпожа Зоя Паунова - почетен консул на Швеция в България, кметовете на Девня, Район Аспарухово, Район Младост, както и доктор Соня Цекова от Български лекарски съюз.

Повече за СМДЛ Синево България

Синево е пожеланият снабдител на диагностични лабораторни услуги в България, предлагащ повече от 1500 рутинни и високоспециализирани проучвания, покриващи целия диапазон от предварителна защита и ранна диагностика до следене на лекуването. Синево България оперира национална мрежа от шест лаборатории и 44 пункта за пробовземане, стратегически и комфортно позиционирани в 11 града и извършващи над 1 милион теста годишно.

Повече за СМДЛ Статус

Лаборатория Статус е учредена през 2004 година от доктор Светослав Тодоров и се е трансформирала в авторитетна здравна институция в гр. Варна и района. Тя е известна с високия си стандарт на обслужване и модерно съоръжение, необятен набор от услуги, в това число лаборатория за PCR диагностика, а от 2021 г. и бранш за диагностика на „ Клетъчен имунитет “. Екипът на лаборатория Статус е формиран от експерти с дълготраен опит и потвърдени във времето умения.

Събитието даде опция на представителите на медиите и обществеността да научат повече за придобиването, споделената визия на двете организации за бъдещето и това по какъв начин партньорството ще усъвършенства здравните услуги във варненския район.

С предприемането на тази стъпка, Medicover Group и Синево България затвърждават сериозните си планове към българския пазар и подсигуряват, че ще работят настойчиво, с цел да покачат равнището на предварителна защита и здравна просвета измежду българското население, както и да подобрят неговото качество на живот.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР