Вербувана ли е от издирван престъпник депутатката Албена Симеонова от

...
Вербувана ли е от издирван престъпник депутатката Албена Симеонова от
Коментари Харесай

ГЕРБ пита вербувана ли е Албена Симеонова. НС изслушва извънредно ДАНС. Тя не се чувства виновна - Политика

Вербувана ли е от търсен нарушител депутатката Албена Симеонова от " Демократична България "? Този въпрос в декларация от трибуната на Народното събрание сложиха от ГЕРБ-СДС, а по-късно по искане на някогашния вътрешен министър в кабинета " Борисов 3 " Христо Терзийски депутатите взеха решение за изслушат вътрешния министър и ръководителя на ДАНС по проблема .

Скандалът породи след ареста на търсен от Интерпол англичанин в плевенско село. Там депутатката имала парцел и била виждана да беседва със арестувания. Самата тя отхвърля да го познава добре и споделя, че му помогнала да си заплати тока, тъй като единствено тя в селото говорела британски.

Вчера, който е бил издирван с алена бюлетина от Интерпол. Англичаникът е издирван за съпричастност към терористичен акт. В алената бюлетина е било записано, че той е извънредно рисков, въоръжен и нападателен. В дома му във Англия са открити нелегално притежавано оръжие, муниции и материали за изработването на самоделни бомби. В дома му в Любеново пък е намерено нелегално оръжие, за което следва да му бъде повдигнато обвиняване. 

Името на Албена Симеонова бе забъркано в проблема, защото по информация на Би Ти Ви по нейна молба той бил приютен в селото от друга жена. Симеонова има парцел в селото. Пред Българска национална телевизия през вчерашния ден тя разяснява, че няма нищо общо със арестувания и не е предполагала, че той се търси от Интерпол. По думите ѝ тя е разговаряла с него един път - след Нова година, когато му помогнала да си заплати тока, тъй като единствено тя в селото говорела британски. Познавала неговите баба и дядо, които преди да починат живеели в селото.

Темата продължи в пленарна зала през днешния ден. В началото на пленарния ден Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС в декларация попита дали депутатката е била вербувана от Бодил:

" Беше арестуван търсен терорист, в чийто дом са открити взривни субстанции, само че и тежко оръжие. Досег с този човек в продължение на повече от месец е имал наш сътрудник депутат. Била е заблудена дотам от неговия добродушен външен тип, че в медиите го назовава безусловно естествен човек. "

Той загатна, че Симеонова може да е забъркана в незаконна активност и продължи:

" Нашето терзание нямаше да бъде толкоз огромно, в случай че ние не отчитахме един доста бездънен пробив в сигурността на най-чистата, най-хубавата, най-хубавата партия в този парламент, която знаем, че редиците ѝ са имунизирали от това в редиците ѝ да се инфилтрират радикални или незаконни фактори. "

Тази изразителност продължи съпартиецът му Маноил Манев, който се усъмни, че Симеонова е вербувана, защото като народен представител пособия на упрекнат в тероризъм човек да се устрои.

Няколко часа по-късно Христо Терзийски предложи Народното събрание да изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. 

Междувременно Албена Симеонова съобщи пред публицисти, че с огромен интерес ще слуша какво ще кажат службите, както и че не се усеща отговорна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР