Венцислав Димитров - член на НС на Левски, отговарящ за

...
Венцислав Димитров - член на НС на Левски, отговарящ за
Коментари Харесай

Венци Димитров: Левски никога не е плащал 10% върху дарения

Венцислав Димитров - член на Народно събрание на Левски, отговарящ за финансите на клуба приказва дружно с Наско Сираков на конференция по отношение на обстановката и бъдещото в клуба.

„ Обичам да работя с числа като финансист. Това, че има контракт за ръководство стартира да битува в публичното схващане. Г-н Ивков обича да го назовава контракт за ръководство, всички го назоваваме по този начин, само че то не е. При такива контракти въпросното сдружение се вписва като член на УС. След това се вземат съответни решения.

В този контракт написа, че Левски желае да направи организацията на активността си и да развива маркетингова активност. В него на никое място не написа, че се назначават членове на УС. От края на септември Р.С. Консулт няма представител в УС на Левски.

Може да предложи членове, да даде мнение за бизнес тактика, само че клубът не е длъжен да се съобрази с това мнение “, съобщи Венцислав Димитров.

„ Не, Р.С Консулт не дефинира треньора “, безапелационен бе финансистът.

„ Преди година и половина имаше голяма дупка в бюджета, само че в този момент я няма с помощта на спонсора и на почитателите, които обичат Левски. В ГФО за предходната година ще се види, че загубата е над милион лв.. Твърденията, че сме изкарали някакви милиони, не дават отговор на истината. Да, постоянно е имало дупка, само че за последната година и половина тя бе мощно понижена и напъните е ножицата да стане 0:0 и да стартираме да излизаме нагоре, като включваме изплащанията на остарели отговорности “, сподели още той.

„ Не съм сигурен, че този израз е пристигнал от господин Мило Борисов. Това, което не се регистрира, е, че от този контракт за ръководство Левски е на плюс. Спонсорът излезе с информация какъв брой пари са изхарчени, близо 2 милиона. Спонсорът е дал още 7-8 милиона, като може и 9 да са, а в това време Левски има да дава 750 хиляди лв. на една от тези компании, които пари досега още не са поискани. Не е разумно да няма насрещно заплащане. Все едно хората работят за Левски, а Левски да не им дава нищо. Тези фактури имат отминалост и в случай че 5 години не ги изискат – готово, влизат като облага на клуба и загуба на компанията “, съобщи Димитров.

„ Факт е, че първоначално договорът е бил подписан по този начин – изключени са парите от спонсора, тъй като не е редно с една ръка да даваш, а с друга – да вземаш. Г-жа Гикова, основната счетоводителка, обърна внимание на господин Ивков, че не е редно върху някои облаги да се взема налог. Това, което господин Ивков искаше, е някои дарения да отпаднат по отношение на добавената стойност. Там, където спонсорът носи добавена стойност, да останат. Тази компания оказва помощ с експертиза “, сподели Димитров.

„ Няма период, това е фактура “, увери финансистът.

„ Бяха дадени кредитни вести със задна дата, с цел да не се получи по този начин, че клубът да не е плащал 10% върху дарения. Клубът в никакъв случай не е плащал 10% върху дарения. Не си припомням някой да е поставял тогава някакви условия “, разяснява членът на УС на Левски.

„ Последната му заплата не е платена, тъй като падежът ѝ е на 20-и, като тогава ще му бъде платена. За всички чиновници на клуба е платено. Миналият януари имаше проблеми със заплатата на Мъри, само че от февруари му се заплаща “, приключи Венцислав Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР