Венци Чикагото ще се обърне към Страсбург, заяви самият той

...
Венци Чикагото ще се обърне към Страсбург, заяви самият той
Коментари Харесай

Венци Чикагото иска подкрепа от Страсбург заради присъдата си след нападението над лекар

Венци Чикагото ще се обърне към Страсбург, съобщи самият той след присъдата: 

Осъдиха на първа инстанция Венцислав Ангелов – Чикагото на година и половина отнемане от независимост за нападението над общопрактикуващ доктор в русенското Ново село през януари предходната година.

От отбраната на обвинения обявиха, че решението ще бъде обжалвано пред Окръжния съд в Русе,, съобщи Кис 13.

Съдът е признал Венцислав Ангелов за отговорен за това, че на 17 януари предходната година в кабинет на общопрактикуващия доктор доктор Ивайло Иванов в Ново село, в изискванията на рисков рецидив, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – викал и отправял обиди и закани.

Той е приет за отговорен и за това, че се е заканил с ликвидиране на доктор Иванов, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Припомняме, че тогава Венцислав Ангелов – Чикагото и брачната половинка на пациент, умрял след имунизация, нахлуха в кабинета на персоналния доктор и го упрекнаха, че е предиздвикал мъжът, който е със сърдечни проблеми, да се ваксинира. Получи се сдърпване, при което и двамата пострадаха. Според обвинения, днешната ефикасна присъда е вследствие на политически напън.

Макар и минимална, присъдата е несправедлива и незаконосъобразна, счита юристът на Венцислав Ангелов.

От отбраната на обвинения са упорствали да бъде осъществена съдебно-психологическа експертиза на всички лица взели участие в случая, само че такава е била отказана.

Венцислав Ангелов е безапелационен, че в случай че се наложи, ще си търси правата и пред съда в Страсбург.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР