Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен
Коментари Харесай

Гуайдо призна за грешки в опита си за военен бунт

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за краткотраен президент на Венецуела и който беше приет като подобен от към 50 страни, в това число Съединени американски щати, призна за позволени неточности при опита да се провокира протест измежду военните по-рано тази седмица, оповестява в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция внеделя.

В екслузивно изявление за американското издание Гуайдо споделя, че е очаквал Николас Мадуро да се отдръпна от поста си, в случай че военните стартират да минават всеобщо на негова страна, само че по този начин и не се стигнало до сходно нещо.

" Може би ние се нуждаем от повече военни, може би ние се нуждаем от повече представители на режима, които да имат желанието да ни поддържат, да поддържат конституцията ", споделя Гуайдо, обяснявайки за какво упованията му за протест против Мадуро не са се сбъднали.

В изявлението Гуайдо не поддържа едностранна американска военна намеса в страната му. Той даде ясно да се разбере, че всяка американска военна поддръжка би трябвало да бъде за тези венецуелски сили, които са се обърнали против Мадуро. Гуайдо обаче не навлезе в детайлности за това кое би било задоволително.

Администрацията на Доналд Тръмп сподели, че всички варианти са на масата. Но тя не даде ясно да се разбере дали ще поддържа военна намеса против Мадуро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР