Венецуелските сили за сигурност използват прекомерна сила за потушаване на

...
Венецуелските сили за сигурност използват прекомерна сила за потушаване на
Коментари Харесай

ООН предупреди властите във Венецуела

Венецуелските сили за сигурност употребяват несъразмерна мощ за потушаване на митингите и правят случайни арести и други нарушавания на човешките права. Това съобщи Върховният комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида, представен от Reuters.

Агенцията е разследвала гибелта на 124 души по отношение на демонстрациите против държавното управление на президента Николас Мадуро и е открила, че в 46 от случаите отговорност за гибелта носят силите за сигурност, а в 27 от случаите - проправителствени въоръжени групи.

Според комисариата управляващите във Венецуела са задържали случайно от април 5000 индивида, като 1000 души не престават да са в ареста.

"Обезпокоени сме, че ситуацията във Венецуела се изостря, а тези нарушавания на човешките права демонстрират, че няма признаци на усъвършенстване ", сподели представителят на комисариата Равина Шамдасани.



Според основаната в Женева организация от системата на Организация на обединените нации нарушаванията включват "нахлувания в домовете, изтезания и неприятно отношение към арестуваните по отношение на митингите ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР