Венеция планира да въведе експериментална посетителска такса от 5 евро

...
Венеция планира да въведе експериментална посетителска такса от 5 евро
Коментари Харесай

Венеция ограничава броя на туристите

Венеция възнамерява да вкара пробна посетителска такса от 5 евро за еднодневни екскурзии през идната година, в опит да ръководи потока от туристи, привлечени от историческите ѝ канали, съобщи организация Ройтерс.

Таксата ще се ползва пробно за интервал от 30 дни през идната година, като се концентрира основно върху пролетните публични празници и летните уикенди, когато броят на туристите е максимален. Всички гости на възраст над 14 години ще би трябвало да заплащат таксата.

Целта на самодейността е да се откри нов баланс сред правата на тези, които живеят, учат или работят във Венеция, и тези, които посещават града, посочи съветникът по туризма на Венеция - Симоне Вентурини.

Той акцентира, че това не е ход за правене на пари, като таксата ще покрие единствено разноските за администриране на схемата.

Тази концепция се появи за първи път през 2019 година, само че беше отлагана неколкократно заради COVID-19, който държеше туристите надалеч, а по-късно заради механически и процедурни аргументи.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР